Speltips inför Leicester – West Bromwich 16/10: Dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 16 oktober 2017

Eftersläntrarna Leicester City och West Bromwich Albion är tillbaka i deras första framträdanden efter uppehållet. King Power Stadium är platsen och för kvällens värdskap är det en match i desperationens anda. Vad landar det i?

Fyra förluster, två kryss och blott en vinst. Det är Leicesters facit i årets Premier League och det ser såklart inte bra ut, men anmärk väl att de haft ett extremt tufft spelschema med matcher mot bland andra Liverpool, Manchester United, Chelsea och Arsenal. Genast blir det enklare att förstå varför situationen är som den är.

Den närmsta tiden lättas schemat upp rejält och det blir lite upp till bevis för Leicester, med start här. Känns som att uppehållet kan ha varit till deras fördel.

Positiva besked för Leicester är att Jamie Vardy är i helt skick. Robert Huth och Matty James – out.

West Bromwich, som öppnade året med två raka 1-0-vinster och där och då såg ut att gå en trevlig säsong till mötes, har det tvärvänt för. Formen var dunkel före uppehållet med fem matcher uppradade utan vinst, tre oavgjorda och två förluster. Självförtroendet har verkat vara en bristvara.

Nacer Chadli och James Morrison, med småskador, riskerar att missa matchen för WBA. Hal Robson-Kanu är ute ur ekvationen.

Öppnar för mål – åt båda håll

Tanken är att det här kan komma att bli underhållande. Gott om mål på King Power Stadium?

Leicester trivs inte helt med att föra matcherna, vilket de kan bli pressade till här. Passar bättre i matcher de kan vara lite mer tillbakalutade i. De är sårbara vid bolltapp – och då kan det passa illa att ett West Bromwich som är starka på att kontra står på andra sidan planhalvan.

På sistone har West Bromwich dock haft problem i försvarsspelet. Mål både framåt och bakåt har det blivit i fem av de sju senaste matcherna, cupen inräknad. 2-2 hemma mot Watford var det senaste framträdandet, där de hade svårt att hantera motståndarnas attacker.

För Leicester har BLGM-spelet prickat in i tre av de fem senaste matcherna.

Den här tanken om att dessa lags spelfilosofier kombinerade kan öppna för en målrik match får näring av hur det sett ut tidigare. 4/5 senaste inbördes mötena med mål åt båda håll. Tre, fyra, fem respektive fem mål i dessa.

BLGM – ja plockas till dubbla insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus!)
Spelstopp: 21:00, måndag 16/10
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: