Speltips inför Leipzig – Marseille 5/4: Dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 3 april 2018

Tyskt möter franskt i Europa Leagues kvartsfinal – RB Leipzig och Olympique Marseille. Dubbelmötet inleds på Red Bull Arena och trots att fransoserna stod för en suverän åttondelsfinal, vill vi se Leipzig som hyfsat klara favoriter på förhand.

Vi skiftar blad från Champions – till Europa League, där det också är kvartsfinaler som väntar. Konkurrensen hårdnar ytterligare och det är öppet race i kampen om en europeisk titel samt plats till just Champions League, som en eventuell vinnare plockar.

Eftersom båda parter riskerar att missa turneringen via respektive seriespel, vore Europa League-titeln en livlina – men det finns också stor heder i att vinna det hela. Ett sätt att hamna på världskartan.

Hemma i Tyskland har Leipzig inte stått lite starkt som under fjolåret, men alltjämt befäst deras position som en av toppklubbarna via den fjärdeplats de hittas på för närvarande. Marseille hittas i sin tur i skiktet bakom helt dominanta PSG i Bundesliga, som trea, och en av tre klubbar som fäktas om direkt- samt kvalplatsen till CL.

Leipzig är på gång

De stora favoriterna kvar i Europa League är Atlético Madrid och Arsenal, med bland andra Leipzig samt Marseille som de främsta uppstickarna. Det hela drar ihop sig, konkurrensen hårdnar och det börjar råda titelyra.

Så, vad kan vi vänta oss av det här dubbelmötet? Givetvis borde det inte bli på tal om någon ”walk in the park” för endera parten, men Leipzig värderar undertecknad åtminstone vara rätt klara favoriter. Ger dem stor chans att komma till returen med ett segerresultat att spela på och försvara.

Tyskarna har steppat upp på sistone och verkligen toppat formen inför matchen. Sist värjdes Hannover 96 av med 3-2 – på bortaplan – och innan dess vann man över serieledande Bayern München med uddamålet.

Utifrån resultatraden ser det väl inte helt mörkt ut i Marseille för den delen heller, men vissa mindre positiva tendenser har märkts av. Innan förra veckans vinst över ett halvdant Dijon föll de med 2-3 i toppmötet hemma mot Olympique Lyon. Det är inte första gången det svajat runt dem.

Skadeproblem dras de också med, fransoserna. Stora sådana. Den stora stjärnan, Thauvin, saknas tillsammans med spelare som Mandanda och Rami. Tre stora avbräck.

Leipzig -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med uddamålet – är värt att tas till dubbla insatsen, vilket presenteras och erbjuds av Titanbet.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få en unik bonus om 2 000 kr!

Speltips:

Speltips: Leipzig -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 5/4
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: