Speltips inför Leipzig – Napoli 22/2: Motivationen i fokus – återigen

Spelbloggare Publicerat: 22 februari 2018

Motivationsfaktorn är – på nytt – det vi snickrar ihop vårt speltips runt inför returen mellan RB Leipzig och Napoli i Europa League-sextondelsfinalen. Ett 1X2-tecken testas – vilket?

Napoli – Leipzig: 1-3.

Där är vi nu, i dubbelmötets halvtidspaus. Till det första mötet tipsade vi på Spelbloggare om en dubbelchans X2 – och det var alltså ett spel som satt utan problem, och helt rättvist. Segern var tyskarna förtjänta av.

Senast kommer Leipzig från en 1-2-förlust i toppmötet borta mot Eintracht Frankfurt och det kan knappast ses som den ultimata uppladdningen, även om alldeles för stora slutsatser inte ska dras av varken insatsen eller resultatet – det var en tuff match och formen är fortfarande bra.

Å andra sidan är situationen lite mer pressad i Bundesliga, när Leipzig tappat sin plats i Champions League-området. Det är dock bara målskillnad som håller dem nedanför där. Tätt, tätt, tätt!

Napoli har ett primärt mål med säsongen – enda prioritet – och det är att vinna Scudetton, Serie A. Allt annat får ses som bonusar. För närvarande står ”Gli Azzurri” på förstaplatsen, pinnen före de senaste årens dominanter i Juventus. Jämnt strå mellan dem! Det är omöjligt att sia hur det ska sluta…

Under kategorin ”bonusar” är just Europa League det enda som kvarstår för Napoli, i och med att Coppa Italia trillades ur i början av kalenderåret.

Spiken i kistan

Den övergripande känslan redan i Champions League-gruppspelet runt Napoli var att intresset är milt för Europaspel. Det roterades i startelvan och spelarna uppträdde inte alls som i Serie A. I deras värld är Scudetton allt.

Detta tryckte vi också på inför möte ett, som Leipzig vände och till slut vann bekvämt. Här ska de bara sätta den klassiska spiken i kistan och Napoli, som dessutom är betydligt sämre borta än hemma, borde bara sköljas över.

På pappret är det två jämna lag, men med motivations- – den fundamentala faktorn för speltipset – samt hemmaplansfaktorn ser vi en superposition för att kliva in på RB Leipzig den här kvällen.

När Napoli ska rotera är det mindre tacksamt att spelare som Faozi Ghoulam, Vlad Chiriches och Arkadiusz Milik, alla skadade, är indisponibla. Detta medan tyskarna fått tillbaka storstjärnan Emil Forsberg i speldugligt skick och med det stärks upp rejält.

Leipzig -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med uddamålet – är bara att köpa till 1,98x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leipzig -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 22/2
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: