Speltips inför Leipzig – Zenit 8/3: Trots allt – starkt favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 8 mars 2018

Tyskt mot ryskt väntar härnäst i Europa Leagues slutspel. Från möte ett på Red Bull Arena, där RB Leipzig och Zenit drabbar samman, har Spelbloggare.se hittat ett mer än lockande speltips.

16 klubbar ska bli till åtta när slutspelet rullar vidare i Europa League – och här är det två mindre formstarka lag som gör upp.

Leipzig håller på att tappa greppet i Bundesliga och nu trillat ner från de åtråvärda topp fyra-skiktet, till en sjätteplats. Gatan är fortsatt öppen, men baserat på formen är framtidsutsikterna inte de ljusaste.

1-1 hemma mot toppkonkurrenten Borussia Dortmund senast var ett fall framåt, ska nämnas. Det följde upp tre förluster, varav två av dessa på just Red Bull Arena. Ena kom mot italienska Napoli här i EL-slutspelet, men tack vare fler bortamål avancerade man vidare och titelhoppet lever vidare.

Zenit är tillbaka från uppehållet i ryska Premier League och det med en stor besvikelse – 0-0 när bottenlaget Amkar Perm’ togs emot. Skotska Celtic lyckades de dock passera här i Europa League och där var nyckelmatchen 3-0-vinsten hemma, när bortamötet förlorades med 0-1.

Förlorade borta mot Celtic

Vi ska inte sopa under mattan med Leipzigs dunkla form: ett kryss och tre förluster på de senaste matcherna – men sist stod de för en klart bättre insats, om än långtifrån prickfri, när de fick ett kryss mot Dortmund.

Över dubbla möten mot Zenit borde Leipzig vara minst ett nummer för stora och mycket handlar om vad de kan prestera här på hemmaplan.

När Zenit spelade borta mot Celtic, som är klart sämre än Leipzig, kom de inte alls upp i önskad standard och förlorade alltså matchen, vilket visar på vilka kvalitéer de besitter. Spelåret som helhet har varit en besvikelse, där är de på plats fyra i serien, och prestationen nu senast var under all kritik.

Nu saknar ryssarna dessutom en av deras huvudpjäser i mittfältaren Leandro Paredes. Stort avbräck.

Summa summarum: det här borta väl Leipzig vinna, trots den halvdana formen?

Hemmalaget spelas med -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de plockar hem det med uddamålet – till 1,90 gånger degen hos Titanbet.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få en unik bonus: 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Leipzig -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2000 kr bonus!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 8/3
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: