Speltips inför Lens – Dijon 30/5: Kval till Ligue 1

Spelbloggare Publicerat: 26 maj 2019

180 minuters fotboll kommer innebära skillnaden mellan spel i första- och andradivisionen kommande år. Blir det Lens eller Dijon som tar plats i Ligue 1?

Annons:

Match nummer ett av två och Lens inleder inför hemmapubliken på Stade Bollaert-Delelis. Pressen är betydande, så mycket som det här handlar om – ekonomiskt såväl som sportsligt. Playoffmatcherna är alltid någonting utöver det vanliga.

Lens har prickat in formen perfekt tajmat till säsongsavslutningen; vann seriespelets tre avslutande matcher och plockade därmed den sista playoffplatsen på bättre målskillnad än Lorient, för att sedermera i playoffet skicka ut Paris på straffsparkar och Troyes efter förlängning – båda på bortaplan.

Den senare av de där matcherna kom dessutom att spelas med en man mindre på planen från den 40:e matchminuten sedan målvakten Jean-Louis Leca visats ut. Han missar således även denna match, liksom Seif Teka, Mouaad Madri och Aleksandar Radovanovic.

Gästerna har Romain Amalfitano avstängd, Valentin Rosier skadad, Enzo Loiodice out samt Mehdi Abdeid osäker.

På andra sidan planhalvan står alltså ett Dijon som landade på platsen som tredjejumbo i Ligue 1 och även för deras del var det tack vare en stark slutspurt. Faktum kvarstår dock att de hamnade på ett snitt under en pinne per match; 9-7-22 i resultatraden. Brutalt tufft år de haft.

Underdrivna målmöjligheter

All heder till Lens och vad de visat upp i inte minst playoffet; kämpainstinkten och det stenhårda arbetet. Defensiven! Men viss skillnad blir det i att ställas mot ett lag från förstadivisionen och då dessutom med den så betydelsefulla keepern Jean-Louis Leca indisponibel.

Så, visst ska Dijon kunna såra dem – även på bortaplan? Det är vartåt vi lutar. Samtidigt vet Lens om att de kommer behöva ett starkt hemmaresultat och är även medvetna om att Dijon haft det så extremt svårt på resande fot; vunnit blott tre, spelat tre lika och förlorat 13 i Ligue 1. Flest förluster i hela serien.

Att det handlar om det första mötet av två kan för all del tala emot målen, men känslan är ändå att spelbolagen underdriver målmöjligheterna såhär på förhand.

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid två baljor – tas till 1,76x hos Paf.

Annons:
  Rygga spelet hos paf – Få 100 kr omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 20:45, torsdag 30/5
TV:  tv3sport logo viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.