Speltips inför Levante – Eibar 16/3: Fredagsfotboll från La Liga

Spelbloggare Publicerat: 15 mars 2018

Det bjuds på fredagsfotboll från det spanska finrummet, La Liga, när ett hårt ansatt Levante tar emot Eibar på Estadi Ciutat de Valéncia. Gästerna presenteras med favoritskapet – men lyckas de förvalta det?

Levante plockade deras första trea sedan – hör och häpna! – november månad 2017 när de vann med knappa 1-0 borta över Getafe senast. Vinsten satt en bra bit inne, där målet kom i den 79:e minuten och man därutöver fick en man utvisad minuterna senare. Satta under hård press och kom undan med blotta förskräckelsen.

De inkasserade pinnarna betyder också extremt mycket inför framtiden. Med dessa är klubben nu fyra pinnar, en plats, ovanför det röda tabellområdet och jagande Las Palmas samt även med Deportivo La Coruna strax bakom.

Frågan är: kan Levante bygga vidare på det här? Problemen är knappast puts väck, hur som helst.

Gästande Eibar har ett helt annat mål i sikte – att nå ut i Europa. Viss uppförsbacke har de, men då åtminstone topp sju – eftersom Barcelona eller Sevilla vinner Copa del Rey – slussas ut i en europeisk cup ser utsikterna hyfsade ut. Just nu: placerade nia och med fyra pinnar till det nämnda området.

Vinnarspel – med en livlina

Det är klart att Levante kan ha fått en vitamininjektion till följd av den senaste segern, men tittar vi närmare på prestationen var den knappast prickfri. Med blotta förskräckelsen de kom undan med hela potten.

Innan dess: 15 raka matcher utan vinst! Levante har varit närmast hopplösa ända sedan den absoluta seriestarten. Kontraktet är fortsatt i stor fara.

Eibar har väl inte rosat marknaden den senaste tiden, men håller ändå en förhållandevis jämn standard. De var nära att stjäla en pinne i förra veckans hemmamöte mot Real Madrid och står stärkta av prestationen, trots 1-2 i baken.

Bortaspelet var tidigare ett huvudbry för Eibartränaren Mendilibar. Siffrorna har emellertid putsats till och så lite som en förlust är facit på de sju senaste matcherna på resande fot i Primera División; tre vunna och tre oavgjorda. Styrkebesked!

Gästerna ska betraktas som klara favoriter i matchen och vi spelar dem att vinna, med försäkringen att få pengarna tillbaka om det slutar oavgjort, till fullt acceptabla 1,67x hos Ladbrokes.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips: Eibar draw no bet
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kronor bonusspel!)
Spelstopp: 21:00, fredag 16/3
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: