Speltips inför Litauen – Portugal 10/9: Nya mål av Cristiano Ronaldo

Simon Pålsson Publicerat: 10 september 2019

Här fokuserar vi på planens klart bästa spelare inför det att Litauen och Portugal ska göra upp om tre viktiga poäng i EM-kvalet tisdagen den 10 september 2019.

Annons:

EM-kvalet är inte över än och med det är ett landslagsuppehåll fortfarande aktuellt, aktivt och gällande. Det må vara lite frustrerande att inte den inhemska fotbollen runt om i Europa bjuder på några matcher, men det innebär också att vi har hela kvällar med högintressant fotboll att följa.

Det går att säga en hel del om mötet mellan Litauen och Portugal på tisdagskvällen, men högintressant är kanske inte det första ordet som smyger sig in i medvetandet. Det här är ett möte mellan två lag som i vår värld ligger på helt olika nivåer.

Portugal har däremot slarvat lite under det här kvalet och har faktiskt bara en vinst på tre matcher. Vinsten borta mot Serbien senast var direkt nödvändig. Nu behöver man en övertygande vinst i Vilnius för att inte riskera att tappa ytterligare mark i grupptoppen.

Redan innan EM-kvalet var vi många som dömde ut Litauen som gruppens sämsta lag och det är en åsikt som vi inte direkt tänker omvärdera nu. Laget har en poäng efter 1-1 hemma mot Luxemburg. Det är också det enda landslag som man kommer att kunna störa i den här gruppen.

Annons:

Cristiano Ronaldo blir målskytt

Om vi ser det i ett större perspektiv har Porutgal verkligen prickat rätt i sin form och EM-sammanhang har varit någonting synnerligen lyckat för deras del. Eller vem minns inte förra upplagan av EM, när laget gick hela vägen genom att kryssa sig igenom nästan hela turneringen? Hur som helst tår laget nu på 17 raka matcher i EM-sammanhang, då kval och huvudturnering, utan förlust. Det är ett svindlande starkt facit.

Nu möter man ett Lituaen som inte direkt är lika slagstarka. Nu står laget på sex raka matcher utan vinst och det är tydligt att man på sin höjd är ett lag som kan skrapa fram ett kryss, men då mot betydligt mer överkomligt motstånd än så här.

De senaste mötena mellan dessa båda lag går långt tillbaka i tiden, 2004 och 2000, då Portugal vann med 4-1 respektive 5-1.

Men vårt fokus i ett spelperspektiv hamnar snarare på Cristiano Ronaldo, som fortsatt öser in mål för sitt landslag. Det blev mål även mot Serbien senast, i 4-2-segern på bortaplan.

Nu tror vi att Cristiano Ronaldo inleder målskyttet. Det ger 2,50 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Cristiano Ronaldo första målskytt
Odds:  2,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:45, tisdag 10/9
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.