Speltips inför Liverpool – Bayern München 19/2: Giganternas kamp

Spelbloggare Publicerat: 18 februari 2019

Giganternas kamp! Storklubbarna Liverpool och Bayern München inleder deras dubbelmöte i Champions League-slutspelet på Anfield – och därifrån har Spelbloggare hittat ett mycket, mycket lockande speltips.

Annons:

Förra årets CL-silvermedaljörer mot alltid lika slagkraftiga, världsjätten Bayern München. Och detta redan i åttondelsfinalen! Vinnaren över 180 minuter är mer än aktuella för titelslaget.

Under Jürgen Klopp och en tillspetsad trupp tar Liverpool fortsatta kliv i rätt riktning. Faktum är att de, på pappret, har fördelen i Premier League-titelracet, på samma antal pinnar som mästarna Manchester City med matchen mindre spelad. Av 26 seriematcher är blott en förlorad.

Så, kanske är Liverpool till och med att räkna som favoriter i detta dubbelmöte? Av oddssättarna att döma – ja, knappa sådana.

Bayern München är alltid med och nosar på medaljerna i Champions League och har under åren varit helt dominanta i den tyska klubbfotbollen – en dominans som emellertid ser ut att hålla på att försvinna.

Maskineriet hackade under upptakten av spelåret och spåren av det är fortfarande uppenbara i och med den uppförsbacke som finns till Borussia Dortmund i Bundesliga. Men utsikterna är fortsatt positiva…

Bayern löser minst oavgjort

Kanske har det här favoritskapet för Liverpool kommit att överdrivas, i synnerhet här på hemmaplan? Bayern München tillhör trots allt den absoluta världstoppen, hur man än vrider och vänder på det.

Och det finns ett massivt orosmoln hos kvällens värdskap och det är att mittbacksklippan – lagets viktigaste pjäs? – Virgil van Dijk saknas på grund av avstängning. Dynamiken förändras därmed totalt och sårbarheten blir bra mycket större.

Utöver det saknas Joe Gomez samt Alex Oxlade-Chamberlain. Osäkert runt Dejan Lovren och Xherdan Shaqiri.

Det är förvisso inte vilka namn som helst som hittas i Bayerns frånvarolista för den delen heller. Thomas Müller, Arjen Robben och Corentin Tolisso är med all säkerhet out och Kinglsey Coman riskerar även han att missa matchen. Bredden hos tyskarna är dock fantastisk och det stärker dem.

Ute på den europeiska toppscenen förlorar Bayern München extremt sällan – det har hänt vid ett tillfälle, med uddamålet mot Real Madrid – på de 16 senaste matcherna. Det finns en helt annan rutin än i Liverpool på så vis, trots den finalplats som ”The Reds” nådde under fjolåret.

Här ska tyskarnas chanser att hålla undan och lösa minst ett kryss till returen på Allianz Arena ses som större än vad spelbolagen och dess oddssättare föreslår. Det menar vi bestämt.

1,85 gånger pengarna för Bayern München +0,5 mål (asian handicap) – spelet sitter vid såväl oavgjort som bortaseger – är i överkant och det spelas direkt. Risk för oddsdropp?

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Bayern München +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 21:00, tisdag 19/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.