Speltips inför Liverpool – Borussia Dortmund 20/7: Tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 17 juli 2019

Liverpool och Borussia Dortmund gör upp i en intensiv träningsmatch på amerikansk mark natten till lördagen den 20 juli 2019.

Annons:

Det är dags för ett europeiskt toppmöte på amerikansk mark när Liverpool och Borussia Dortmund gemensamt växlar upp sin försäsong efter att ha spelat en rad lite halvt avslagna matcher. Det mesta talar väl för att inte det här heller blir den mest intensiva av tillställningar, men för den utomstående lockar det såklart lite.

​The Notre Dame University Stadium är skådeplatsen för detta heta möte. Med andra ord spelas matchen på amerikansk mark inför en förväntad storpublik, men trots det luktar det inte målfest eller superparty. För hur intresserade är lagen egentligen av att offra allting i en sån här match? Förmodligen inte alls.

Liverpool har två raka vinster på försäsongen, dock mot enkelt motstånd i form av Tranmere och Bradford. Borussia Dortmund däremot har bara hunnit möta Seattle Sounders på plats i USA och är en bit ifrån fulltoppad form. Men som bekant är det ett par veckor kvar innan säsongen drar igång på allvar.

Svårbedömd match

Så här tidigt på säsongen, eller rättare sagt försäsongen, är det vanligt att flertalet tunga spelare inte är med på resorna med sina lag. I Liverpool finns det exempelvis Alisson Becker och Roberto Firmino som fortsatt är på semester, samt Sadio Mané och Mohamed Salah som inte heller kommit hem. I deras fall rör det sig om Afrikanska Mästerskapen.

Borussia Dortmund har spelare som Manuel Akanji och Marcel Schmelzer på skadelistan, samtidigt som Achraf Hakimi är iväg med sitt landslag, någonting som även Mahmoud Dahoud har varit. Därför finns inte heller han med. Det nya förvärvet, Adbou Diallo från PSG, har inte hunnit åka med laget till matchen.

För nästan exakt ett år sedan spelade lagen mot varandra i Champions Cup, även det på försäsongen. Då vann Borussia Dortmund med 3-1. Känslan är att vi står inför ännu en match där ett rumphugget, inte alls så spetsigt Liverpool, åter kan få det svårt mot ett ofta lite mer förberett Borussia Dortmund.

Därför spelar vi Borussia Dortmund +0,5 till 1,67 gånger pengarna hos Unibet.

Det är alltså samma spel som X2 då vi helt enkelt tror att tyskarna håller sig undan en förlust mot ett klart försvagat Liverpool.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Borussia Dortmund +0,5 (asian handicap)
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  02:00, lördag 20/7
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.