Speltips inför Liverpool – Brighton 25/8: Här blir det att åka av…

Spelbloggare Publicerat: 22 augusti 2018

Av de två inledande Premier League-omgångarna att döma ser Liverpool kanske starkast ut i hela serien och mot ett Brighton & Hove Albion som sällan räcker till på resande fot bör det prickfria facit bestå prickfritt.

Annons:

Lördagens sena match från Premier League är ett äkta botten mot toppen-möte, av allt att döma. Matchen har avspark 18:30 och den visas bäst på Viasat Premium eller Viaplay. Den perfekta förfesten innan kvällen, månne?

Liverpool har rustat för titelstriden. Det är en sak som är säker. Mittfältet, som under det förra året var extremt offensivt lutat, har balanserats ut och just att hitta stabiliteten är det primära för deras del. På deras höjder har de tillhört världstoppen. På dipparna? En helt annan sak.

Och om det burit frukt? Absolut! West Ham United krossades med 4-0 i premiären och derbyt borta mot Crystal Palace senast slutade i en 2-0-vinst. Fortfarande inte ett enda insläppt mål med andra ord – det är bara att höja på hatten för. Lovar mycket inför framtiden.

Nyförvärvet Fabinho verkar ännu inte anses att kliva in i Liverpools startelva, men kommer slussas in i det hela och kan eventuellt inleda på bänken här. Indisponibla är Alex Oxlade-Chamberlain samt Dejan Lovren.

På hemmaplan har Brighton, om vi tittar på fjolåret specifikt, varit stabila och svårspelade. På bortaplan har de varit desto tunnare. Ofta rentav oävna.

Av årets seriestart att döma kan det fortsätta på exakt samma spår. Premiären och bortamötet med Watford landade i en klar 0-2-förlust, för att senast vinna över Manchester United i hemmapremiären. 3-2 på pappret där. En skalp!

På frånvarolistan för Brighton återfinns José Izquierdo, Florin Andone, Lewis Dunk och eventuellt Bruno.

Liverpool flera nummer större

Att Liverpool skulle tappa här, på Anfield, mot Brighton, ser närmast otänkbart ut. Det menar oddssättarna, marknaden – och undertecknad. Här på Spelbloggare ser vi trots detta värde i att lämna förtroendet i ”The Reds” händer. Lär bli att åka av.

Som nämnt: på hemma- kontra bortaplan är Brighton två vitt skilda maktfaktorer och det visar inte minst den här seriestarten på. På resande fot lär skörden bli lätträknad och mot en motståndare av Liverpools kaliber ska det inte finnas ett knyst att hämta. Mest spela för att hålla siffrorna nere.

Liverpool ser fantastiskt starka ut och ska väl betraktas som den främsta konkurrenten till mästarna Manchester City om titeln? Det höjde vi fingret för redan inför säsongen och det har inte förändrats alls.

Båda de inledande matcherna av året har varit helgjutna och det mest positiva är att defensiven verkar sitta bra. Naby Keïta, som klivit in, är kanske inte en fullt rakt defensiv mittfältare, men han har sett till att balansera ut det hela väl. Toppförvärv!

Nu har Brightons skadesituation förvärrats något och det stärker knappast deras aktier inför en av årets tuffaste matcher.

Proppen ur? Ja! Liverpool spelas med -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med exakt två baljor – till 1,73x hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Liverpool -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 18:30, lördag 25/8
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.