Speltips inför Liverpool – Burnley 12/3: Kortfokus!

Spelbloggare Publicerat: 8 mars 2017

Burnley, med ett mindre smickrande bortafacit, tar picket och packet till Anfield där Liverpool väntar under söndagen. Vi tror på hård kamp och investerar i ett kortspel till strax under dubbelt betalt.

Plattfall när nivån monteras ner, succé vid det omvända scenariot. Liverpool tappar alldeles för mycket i matcher som de normalt borde vinna och det är kanske den främsta orsaken till varför man inte förmått att utmana om titeln.

Kampen om CL-platserna fortsätter dock och just nu står Liverpool placerade som fyra, alltså på kvalplatsen till Champions League, med Arsenal och Manchester United jagandes häck i häl och med ett gap på fyra poäng upp till såväl trean Manchester City som tvåan Tottenham. Serieledande Chelsea är utom räckhåll.

Burnley har tappat momentum efter en suverän start på 2017; trillat ur FA-cupen mot amatörklubben Lincoln och inte vunnit på fem matcher efter varandra. En bekväm tolfteplats innehas ändock och det är över förväntan. Inför spelåret trodde i princip alla att det skulle handla om bottenstriden – nu är man helt säkra.

Hemmakaptenen Jordan Henderson är ännu inte redo för spel på grund av sin fotskada. Även Daniel Sturridge är out medan Roberto Firminho och Dejan Lovren står som osäkra. Burnley kommer till spel utan Steven Defour och Johann Berg Gudmundsson.

Smäller på?

Kortfokus! Tror det kan komma att smälla på rätt bra här på Anfield.

När Burnley är på viften och ställs mot den här typen av motstånd, topp sex-klubbarna främst, har de kunnat hålla emot på ett mer än acceptabelt sätt, utan att det landat i speciellt många poäng.

De lever mycket på fysiken och de tuffare matcherna har tenderat att hetta till. Medveten strategi? Javisst!

Viss påverkan kan det också ha att Joey Barton kan medverka här. Han smäller ju med än gärna på i duellerna, och använder även andra typer av tjuvnyp.

Ser vi till kortstatistiken, endast ostskivorna inräknade, är både Liverpool och Burnleys snitt precis runt 3,5 – samma lina som nu är på kortmarknaden. Då räknas alltså inte de röda in, vilka rättas som två i statistiken.

Och för oss som är inne på ett överspel, är domaren mycket passande. Craig Pawson snittar ~3,9 ostskivor per match och har även skickat upp tre röda på de 18 dömda det här spelåret.

Över 3,5 kort spelas till 1,92 x insatsen hos Unibet.

Observera! Ett rött kort rättas som två i statistiken. Maxsumman för en och samma spelare är således tre stycken.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,5 kort
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 12/3
TV:  viasatultrahd logo viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: