Speltips inför Liverpool – Crystal Palace 19/1: Tillknäppt huvudmatch

Spelbloggare Publicerat: 19 januari 2019

Det har inte sprudlat om serieledande Liverpool på sistone och Crystal Palace borde kunna streta emot hyfsat på Anfield, men offensivt finns det mindre att glädjas över. Tillknäppt och målsnålt?

Annons:

Lördagar, 16:00 och Premier League – en av de främsta traditionerna. Liverpool och Crystal Palace bjuder på den utsedda huvudmatchen, sänd på svensk TV, Viasat Premium, och speltipset är det vi på Spelbloggare som levererar.

Frid och fröjd, en förstaplats till trots, är det inte i Liverpool. Förra veckans möte med Brighton & Hove Albion vanns med knappa 1-0, efter Mohamed Salahs mål från straffpunkten, och innan dess blev det två raka 1-2-förluster, på bortaplan – mot Wolverhampton i FA-cupen och i serien mot den främsta titelkonkurrenten Manchester City.

Grundproblemet i dessa matcher har varit en desto mindre potent offensiv. Skapats mindre, också kombinerat med bristande effektivitet. Släpper det nu?

Hos Liverpool står Dejan Lovren, Alex Oxlade-Chamberlain, Joe Gomez, Adam Lallana, Trent Alexander-Arnold och eventuellt Georginio Wijnaldum som indisponibla inför matchen. Flera större namn. Crystal Palace saknar Pape Souaré samt har Wayne Hennessy och Vincente Guaita osäkra.

Crystal Palace väntar fortfarande på det stora lyftet. Tendenserna har funnits under vintern, men det är ändå så att ”bara” fyra pinnar skiljer ner till under strecket. Mest sannolikt ska klubben lösa det här utan att behöva svettas alltför mycket. Finns en radda sämre lag i Premier League. Betydligt sämre.

Luktar det inte målsnålt?

Flera matcher under vintern, mot toppmotstånd, har Crystal Palace stått upp väl i samt förmått att storskrälla vid tillfällen. På Anfield kommer de ha försvinnande lite boll och det mesta handla om att täppa till det bakåt.

Det ska nämnas att Liverpool till följd av alla skador kommer behöva fortsätta rotera runt i försvarslinjen, men matchen borde styras med så pass stark järnhand att det kan hanteras. Såvida Virgil van Dijk finns i mittlåset, ska man stå starkt. På 22 seriematcher är endast tio mål insläppta. På tio hemmamatcher, tre.

Mot Brighton förra veckan var Liverpool oroväckande uddlösa och för Crystal Palace har fyra av de fem senaste matcherna klivit under den klassiska 2,5-målslinan. Övrig innehöll exakt tre baljor.

Luktar det inte målsnålt? Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre mål – tas till fullt acceptabla 2,05x hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 16:00, lördag 19/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.