Speltips inför Liverpool – Everton 2/12: Slaget om Merseyside!

Spelbloggare Publicerat: 2 december 2018

Finns det lite skrällvärde att tälja här? Merseysidederbyt mellan Liverpool och Everton kan bli tajtare än spelbolagen misstänker det bli och matchens vassaste speltips presenteras av Spelbloggare.

Annons:

Derbysöndagen och Premier League-veckan sätts punkt för med ett av Englands hetaste och mest ärofyllda av derbyn, Merseysidederbyt.

För båda parter, men kanske framförallt Liverpool är det en match för att visa prov på karaktär. Efter veckans uddamålsförlust borta mot PSG i Champions League, är de rejält illa ute i turneringen och måste vinna – inte ens då är det helt säkert, beroende på resultat – den avslutande matchen mot Napoli för att bli slutspelsklara.

Gäller nu är hantera flera bollar i luften, eftersom Premier League är av lika stor betydelse och att de där ser ut att vara den främsta utmanaren om titeln till mästarna och serieledande Manchester City. Dem emellan skiljer två pinnar. Observera att speltipset är skrivet och publicerat före Citys lördagsmatch.

Everton överraskar positivt. Formen är utmärkt prickad och har varit så sedan slutet av september månad. Sedan dess är bara en match förlorad, med uddamålet när Manchester United gästades, medan fem vunnits och en slutat med oavgjort utfall. Ett perfekt tajmat derby för ”The Toffees”?

Gästerna i toppform – plusspelas

Ett mycket bättre tillfälle att kunna skaka om Liverpool kunde Everton knappast önska sig. Naturligtvis ska ”The Reds” fortfarande betraktas som storfavoriter – skillnaderna är relativt stora och hemmaplansfördelen spelar också en betydande roll i det hela.

Men när siffrorna för den raka ettan är nere och snuddar på siffror runt 1,40 kan man blicka åt andra hållet. Skrällspelen är det som lockar.

Liverpool kommer från en käftsmäll och psykiskt som fysiskt påfrestande match mot Paris Saint-Germain och har stått för ett par lite halvdana prestationer, i deras mått mätt, de senaste veckorna. Här saknas också Jordan Henderson, avstängd. Ska väl inte påverka alltför mycket, men deras aktier stärks åtminstone inte av det faktum att han är indisponibel.

Och allt detta medan Everton tycks ha toppat formen och ser tokstabila ut. De har förmått att leverera mot alla typer av motstånd; vann exempelvis med 1-0 över Cardiff City förra veckan och spelade innan dess 0-0 borta mot Chelsea.

Kvällens speltips blir Everton +1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner, spelar lika eller förlorar med uddamålet – till fullt acceptabla 1,74x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Everton +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:15, söndag 2/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.