Speltips inför Liverpool – Everton 5/1: Cupderby på menyn

Spelbloggare Publicerat: 5 januari 2018

Att nästan dubbla det investerade kapitalet är vårt mål med fredagens FA-cuphöjdare, Merseysidederbyt mellan Liverpool och Everton. Men hur?

Premier League-klubbarna kliver in i FA-cupens tredje runda och det är en enormt blandad kompott av matcher som väntar. Klubbar från olika divisioner, men också ett par större bataljer – som denna.

Det handlar inte bara om två storklubbar med titelambitioner i dessa typer av sammanhang, utan även två djupa rivaler. Nu må Everton bara vara i mittenskiktet av Premier League, men då kan en cupsuccé spetsa till det hela lite.

Å andra sidan – vad talar för Everton här? De fick en stark vitamininjektion i samband med tränarbytet till Sam Allardyce, men snabbt tagits ner på jorden. Nu? Två raka förluster, fyra utan vinst. Nyårsdagens hemmamatch mot Manchester United förlorade de med noll mål mot två.

Annat är det med Liverpool, som bara radar upp treorna på löpande band. Exempelvis har 16 matcher avverkats efter varandra, utan att man förlorat, och senast de var i farten blev det en 2-1-vinst borta mot underskattade Burnley, i en tuff bortamatch.

I en FA-cupmatch riskeras det förstås inte med spelare vars fysiska status inte är hundra, oavsett om det handlar om en skada eller trötta ben. Det öppnar för viss rotation, även om det kommer presenteras starka startelvor.

Annars är Mohamed Salah, Sadio Mané och Daniel Sturridge för Liverpool. Får alla stå åt sidan? Spelare som Philippe Coutinho, Jordan Henderson samt Alberto Moreno är out. Everton har bland andra Ross Barkley, Leighton Baines och Seamus Coleman borta.

Liverpool vinner – också klart?

Gillar Liverpools chanser i detta cupderby. Eftersom titelchansen är helt borta, blir cupen av större betydelse – och formen, den är det, som nämnt, inte fel på. Kanske extra stort fokus därmed?

God tajming att ställas mot Everton är det också, när de tagits ner på jorden; förlorat två matcher efter varandra – mot Manchester United och AFC Bournemouth. Också värt att understryka; de har bara målat vid ett tillfälle på de fyra senaste matcherna.

Och Liverpool brukar dessutom ha enkelt för Everton. Innan de möttes senast, i december, då det slutade oavgjort – mitt i Evertons formtopp – hade de vunnit tre inbördes matcher efter varandra.

2-0, kanske?

Speltipset blir Liverpool -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de bara vinner med uddamålet – till strax under dubbla insatsen. Betser är platsen.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Liverpool -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,99 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:55, fredag 5/1
TV:  kanalfem logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: