Speltips inför Liverpool – Leicester 30/12: Huvudmatch från Premier League

Spelbloggare Publicerat: 30 december 2017

En offensiv maskin i Liverpool och ett Leicester som trivs med ytor att ställa om på. Lördagens klassiska huvudmatch 16:00 från Premier League, som spelas på Anfield, har onekligen alla ingredienser för att bli någonting alldeles extra i underhållningsväg.

Match, efter match, efter match. Som vi njuter! Premier League är i årets mest hektiska period och det är nu somliga tenderar att falla och andra tvärtom. Ett topp- och bottenskikt som kan cementeras.

Liverpool återfinner vi på fjärdeplatsen, vilken är den sista som med all säkerhet leder ut i Europas finrum, också kallat Champions League. Men ohotade, det är de inte… Londonklubbarna Arsenal och Tottenham är exempelvis båda bara en pinne bakom dem. Som det verkar har topp sex-skiktet befästs. Glappet ner därifrån är betydande.

Ett topplag, om än inte av titelmaterial, är Liverpool. De är alldeles för svajiga och supportrarna får slängs ofta mellan hopp och förtvivlan. Senast; en 5-0-kross av Swansea City. Innan det? 3-3 mot Arsenal i en match som styrdes med järnhand, som det verkade som man hade full kontroll över, innan tre mål släpptes in under loppet av fem minuter.

Stora utropstecknet under veckan har annars varit Liverpools förvärv av försvarspjäsen Virgil van Dijk, men han är inte redo för spel fören i januari månad. Annars missar Alberto Moreno, Jordan Henderson samt eventuellt duon Daniel Sturridge och Marko Grujic matchen.

Lite samma stil är det över Leicester. De kan prestera fantastisk fotboll, men också rentav urusel sådan. Trots veckans 1-2-förlust när Watford besöktes, där de ändå kanske var förtjänta av en poäng, är klubben fortsatt en del av den övre tabellhalvan, som åtta. Att stanna där, vore en succé.

Försvarsklippan Danny Simpson missade matchen mot Watford och väntas vara borta även här.

”Värt att kasta in några polletter”

Har svårt att se annat än en öppen och fartfylld match på Anfield, där båda parter utbyter chanser med varandra, även om vi kan anta att merparten av dessa kommer skapas av Liverpool.

Men att Leicester ska skapa tillräckligt för att åtminstone pryda målprotokollet? Absolut. Den väntade matchbilden kan mycket väl gynna deras anfallsspel i viss mån, när de får ytor att ställa om på. Då brukar det vara trivsamt att se ”The Foxes” spela.

Liverpools främsta kvalitéer hittas i offensiven – där är de världsklass – medan defensiven är ytterst sårbar, inte minst mot lag som kontrar smart och effektivt. I den kategorin får vi placera Leicester.

Samtidigt har Leicester haft defensiva bekymmer på sistone, medan det sett bättre ut offensivt. Mot Watford, 1-2-förlust, var det uppseendeväckande att det enbart blev ett mål framåt. BLGM-spelet har suttit i fem av de sex senaste matcherna. Dessutom har dito i fyra av de fem senaste inbördes mötena.

3-1/2?

Båda lagen gör mål är absolut värt att kasta in några polletter på till oddset 1,73, vilket presenteras av Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 30/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: