Speltips inför Liverpool – Newcastle 26/12: ”Tajtare än oddssättarna vill tro”

Spelbloggare Publicerat: 25 december 2018

Det är sällan som det sprudlar om Newcastle, som har deras absoluta styrka i defensiven. När de besöker serieledande Liverpool på Anfield kan det möjligen bli tajtare än vad många, inklusive oddssättarna, vill tro.

Annons:

Redo för Boxing Days 16:00-huvudmatch? TV10, Viasat Premium eller Viaplay är kanalerna att ratta in på TV:n.

Och ja, vad väntar här? Osexiga Newcastle, med vissa problem, mot serieledande och fullkomligt sprudlande Liverpool – på Anfield. Direkt kan man tänka att en total proppen ur-match skulle kunna bjudas på, men är det så säkert?

Newcastle United är en klubb med sina problem; skavande mellan ledningen och tränaren Rafael Benítez, som däremot verkar ha fullt förtroende från den stora merparten av supporterskaran. Trots allt ska de inte behöva vara i riskzonen att åka ur serien – det är de väl för bra för? Addera på det redan nu ett avstånd om fem pinnar till bottentrion.

Liverpool, ja – var ska man börja? De har varit helt fenomenala under spelåret, trots vissa dippar i enskilda Champions League-matcher, där slutspelet ändå blivit nått, och Premier League toppas med fyra poängs fördel gentemot mästarna och tvåan Manchester City. Facit, mer bestämt: 15 vunna, tre kryss och noll förluster. Nu är också sex raka matcher vunna.

Gällande truppfronten är inte mycket nytt på tapeten för Liverpool. Här är dock Naby Keita ett tveksamt kort. Gästernas stora diskussionsämne är huruvida Jonjo Shelvey hinner bli spelklar eller ej. I övrigt är Ki Sung-yueng på landslagsuppdrag, Karl Darlow och Ciaran Clark skadade samt Florian Lejeune osäker.

Underspel

Det osar klass – världsklass, till och med! – om Liverpool. Till skillnad från de senaste åren, har de nu fått in en stabilitet i defensiven. Virgil van Dijk är en av anledningarna, men också breddandet av truppen och ett mer välbalanserat mittfält. Inte samma fulla rulle, fartblinda offensiv.

I praktiken innebär detta, såklart, bättre resultat och klart färre insläppta mål. Så få som sju på 18 seriematcher är insläppta och exempelvis har det ”bara” blivit 39 framåt – att jämföras med Manchester Citys 50.

Trots att Newcastle hittas en bra bit nedåt i tabellen, är blott 22 mål insläppta i årets Premier League – sjunde minst av alla. Helt överkörda av Liverpool kanske de således inte blir? Särskilt mycket händer däremot inte framåt i banan och 17/18 matcher har innehållit max tre baljor.

Till bakgrund av allt detta ser underspelet på 3,5-målslinan till oddset 1,72 ut som ett superklipp. Degen skickas in…

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 16:00, onsdag 26/12
TV:  tvtio logo viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.