Speltips inför Liverpool – Newcastle 3/3: Full rulle – åt båda håll!

Spelbloggare Publicerat: 2 mars 2018

Räkna inte bort Newcastle! Så lyder vår uppmaning när de besöker Liverpool på Anfield, i ett möte mellan två mycket formstarka lag. Speltipset hämtas från målmarknaden.

Som de stormar fram, Liverpool! Låt oss ta en liten titt på de senaste matcherna:

Southampton – Liverpool: 0-2
Porto – Liverpool: 0-5
Liverpool – West Ham: 4-1

I och med det mellersta resultat kan de investera allt krut i denna match, när Champions League-returen bara ska avverkas och avancemanget är klappat och klart. Lite av en lyxsituation.

När Liverpool är på den här nivån, då är det svårt att röja på dem. De bländar med deras offensiva fotboll: en galen frejdighet och en sylvass udd. Stärkta står de också i den så tajta striden om topp fyra-platserna i Premier League. Femman Chelsea har de fem pinnar ner till.

Tio matcher återstår för lagen i Premier League och medan Liverpool kämpar uppe i toppen, gör Newcastle United detsamma nere i botten. Vältajmat inför slutspurten är formen hittad – men hur skör är den? – och av de åtta senaste matcherna har bara en slutat upp i förlust, vilket dessutom var mot Manchester City.

Men trodde ni att faran skulle vara borta? Icke! Det är ett getingbo modellen stökigare i bottenstriden, egentligen hela den undre halvan av tabellen, och enbart två poäng har de till godo från nedflyttningsområdet.

”Den offensiva spelstilen har ett pris”

Trots klara vinster, rentav förkrossande sådana, och en del hållna nollor på sistone är en sak intakt med Liverpool – att målchanser släpps till.

Den offensiva, stundtals fartblind, spelstilen har ett pris, så enkelt är det. Ett Newcastle i finfin form hoppas kunna dra fördel av det och pryda målprotokollet – någonting vi ser att de ska ha goda möjligheter till.

Det har alltså bara blivit en förlust på de åtta senaste PL-matcherna för Newcastle och de har även hittat målet i sju raka. Sist spelade de 2-2 borta mot AFC Bournemouth, i en match där det var öppna dörrar. Momentum tappades i slutspurten av matchen, där båda målen släpptes in. Annars: en bra prestation!

Liverpool har fyra spelare osäkra inför matchen: Georginio Wijnaldum, Danny Ings, Nathaniel Clyne samt Jordan Henderson. Kan försvaga dem något, även om betydelsen av detta inte ska tas till dess spets. Gästerna saknar Jesús Gámez, Islam Slimani samt Jonjo Shelvey.

Som alltid, i synnerhet på Anfield, kommer Liverpool trampa ner gaspedalen – och det kan de straffas för, även om det nödvändigtvis inte behöver betyda poängtapp.

Att båda lagen gör mål ser ut som ett kanonspel till 2,05 gånger pengarna. Bwin är platsen.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 18:30, lördag 3/3
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: