Speltips inför Liverpool – Southampton 18/11: Lyckan testad på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 17 november 2017

Anfield är platsen och där tar Liverpool emot Southampton i hopp om att spela in tre färska pinnar. Huruvida det blir så eller ej återstår att se – istället presenterar vi våra tankar och ett speltips från målmarknaden.

Var står Liverpool? Briljans varvas med brutal undermålighet. Det sistnämnda gäller särskilt när de sätts lite hårdare prov defensivt. Den försvarslinje som Jürgen Klopp komponerat ihop har, som bekant, fått vass kritik. Med all rätt, såklart. Balansen i truppen är inte den bästa, under all kritik för en klubb som vill slåss om titeln.

Nu, tillbaka från uppehållet, blir Southampton en intressant värdemätare. ”The Saints” har kapacitet och potential att slåss en bit uppe på den övre tabellhalvan, men ännu har skörden varit snål – även om det ofta ser helt okej ut på planen – och för deras del är den främsta prioriteten här att tajta till utrymmena för Liverpool att operera på offensivt. Nyckeln för en skräll?

Det enda av nyhetsvärde på skadefronten för Southampton är att Mario Lemina är smått osäker. Det mesta talar dock för att han kommer finnas med från start – och det är ett stort plus. Klass över honom.

Liverpools Sadio Mané åkte på ett bakslag under landslagsuppehållet, som han så bra tajmat för precis hade återhämtat sig till, och det är inte säkert att han ens kommer finnas med i truppen. Annars är Jordan Henderson tveksam, medan Adam Lallana, Nathaniel Clyne och Adam Bogdan är skadade.

Defensiv matchplan från ”The Saints”

När Liverpool är på lekhumör är deras offensiva spel en fröjd att skåda, medan det inte sällan slinker in en eller annan boll bakåt. Exempelvis har de fem matcher uppradade där den klassiska 2,5-målslinan passerats.

Men Southamptons matchplan kommer präglas av en rådefensiv approach. Det kan vi slå fast. Då blir de ofta svåra att få hål på och framåt kan det bli svårare att sätta Liverpool i farozonen.

Åtta av Southamptons 11 matcher, däribland den mot Manchester United, 0-1-förlust, har innehållit max två mål och det har även tre på raken.

De senaste årens inbördes matcher har också blivit tillknäppta historier. Två av de fyra senaste har slutat mållösa och de andra två med exakt ett mål vardera. Ny ”under-match”?

Under 3,0 mål (asian handicap) är ett utsökt spel till 1,83x hos Bet365. Insatsen tillbaka vid exakt tre baljor i matchen.

  Rygga spelet hos Bet365 – Skapa ditt konto här!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 18/11
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: