Speltips inför Liverpool – Stoke 28/4: Målspel på tapeten

Spelbloggare Publicerat: 26 april 2018

Hoppet är det sista som lämnar en och det är lite med den approachen som Stoke City ska spela deras tre avslutande matcher det här spelåret. Förmår de att skrälla i bortamatchen mot ett friskt roterande Liverpool?

Lyftet har inte kommit, utan allt bara förvärrats. Stoke City har inte vunnit en enda match sedan den 20:e januari och däremellan har 11 matcher avverkats, vilket nu innebär att de står med en och en halv fot i Championship.

Situationen är så pass pressad att de med största säkerhet måste vinna de tre sista matcherna för att ens ha chans på ett nytt kontrakt. Laget är nästjumbo, med fyra poäng upp ovanför strecket, och står alltså inför en av årets svåraste matcher här – Liverpool, på Anfield. Konkurrenterna närmast har därtill matchen mindre spelad.

Det som stärker Stokes aktier på förhand är dock att Liverpool väntas rotera friskt då det är en match som helt faller mellan stolarna. Mitt i nästa vecka väntar de nämligen retur mot Roma i Champions League-semifinalen – vinstsiffrorna skevs 5-2 i hemmamötet – och när en topp fyra-match är säkrad i serien blir fallet förstås som sådant.

Nytt på tapeten för Liverpool är att Alex Oxlade-Chamberlain missar resten av året och även sommarens världsmästerskap till följd av skada. Därutöver saknas Joel Matip, Adam Lallana samt Emre Can.

Stoke har Lee Grant, Eric Maxim Choupo-Moting och Ibrahim Afellay out. Även Kevin Wimmer samt Konstantinos Stafylidis är i den stora riskzonen att tvingas stå åt sidan.

15 raka matcher under 3,5 mål

Liverpool på Anfield. Det betyder alltid – fart och fläkt. Å andra sidan kan vi inte bortse från den väntade rotationen, där spelare som Mohamed Salah – vilka mål i veckans CL, va? – och Roberto Firmino ska vilas. Med det förloras oerhört mycket udd.

För Stoke måste det bli poäng här, allra helst en trea, men med respekt för motståndarnas kvalitéer kan vi räkna med att de kommer vara rejält bakåtlutade i positionerna och hoppas att man lyckas snubbla in någon balja när omställningsmöjligheter eller fasta situationer uppstår.

Den offensiva impotensen har varit talande för Stoke under 2018, medan de faktiskt lyckats få till försvarsspelet allt bättre. De har hela 15 matcher i följd som innehållit max tre mål och den absoluta merparten max två.

Under 3,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid tre mål – är en position värd att ta när vi får oddset 1,78 erbjudet av Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kronor – unik bonys!

Speltips:

Speltips: Under 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unikt erbjudande: Sätt in 500 och spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 13:30, lördag 28/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.