Speltips inför Liverpool – West Bromwich 27/1: Trots allt – en ”walk in the park”

Spelbloggare Publicerat: 27 januari 2018

Motivationsfaktorn är alltid extra betydelsefull att ta hänsyn till i FA-cupen. Denna tror vi kan fälla krokben och förhindra en vad som annars skulle varit en tänkbar skräll för West Bromwich Albion borta mot Liverpool. En ”walk in the park” på Anfield?

Kvällsfotboll i FA-cupen. Det har sin charm! 20:45 är det avspark på Anfield, där Liverpool tar emot West Bromwich, och matchen visas på Eurosport, Eurosportplayer eller Dplay. Ett perfekt sätt att avrunda lördagen på?

Som fjolårets Liverpool: vinner mot de bästa, förlorar mot de sämsta!”, så uttryckte Jonas Dahlquist det i vår podcast här på Spelbloggare angående Liverpool – och det finns en poäng där. Senast föll de borta mot Premier Leagues jumbo Swansea, för att veckan innan det ha omvandlat serieledande Manchester Citys förlustnolla till en etta.

Hurdan reaktionen blir nu är ömsom oerhört intressant och ömsom av stor betydelse inför framtiden. Detta Liverpool är fantastiskt i medvind, men har dessvärre en lägstanivå under all kritik.

Och när titelchansen är borta i Premier League – visst skulle det smaka mumma med en FA-cupskalp?

West Bromwich har putsat på deras siffror rejält och även spelat klart bättre fotboll än tidigare på sistone, men hittas fortfarande under strecket i Premier League – som nästjumbo, med en trea till säker mark. Här i FA-cupen väntar det första riktiga hindret, alltså i form av Liverpool, efter att Exeter City, som huserar i League Two, värjts undan med 2-0 i den senaste rundan.

Motivationsfaktorn av stor betydelse

Rotation väntas från båda håll, men det borde i alla fall Liverpool, som ändå har viss bredd, hantera väl. Tror också att Jürgen Klopp är medveten om vikten av årets FA-cupen – av en titel, helt enkelt.

Rapporterna att döma är det därför en stark startelva som ska luftas av värdskapet, även om ett par oprövade kort på Premier League-nivå kan testas.

Hur som helst: fullt fokus! Liverpool har, trots förlusten senast, råd att investera kraft och spelarkapital i cupspelet. Men har WBA det? Icke, är känslan.

Första och kanske enda prioritet för West Bromwich är att studsa upp på säker mark och säkra PL-kontraktet. Då blir en cupmatch som denna närmast ett störmoment. Då ska man inte räcka till mot ett kraftpaket som Liverpool, helt enkelt.

Vi har förstås respekt för WBA:s bättrade form och Liverpools problem med dem de senaste åren. Ändå – värdet på hemmalaget…

Liverpool -1,5 mål (asian handicap) till oddset 1,95 hos 10bet är värt en liten peng. Spelet sitter om de vinner matchen med minst två baljors marginal.

  Rygga spelet hos 10bet – Få en unik bonus om 1 000 kr!

Speltips:

Speltips: Liverpool -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: 10bet (Unik: 1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, lördag 27/1
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: