Speltips inför Luton Town – Sheffield Wednesday 15/1: Målspel

Spelbloggare Publicerat: 15 januari 2019

Det första mötet mellan Luton Town och Sheffield Wednesday i FA-cupen lämnade mycket att önska och likadant kan det mycket väl bli i omspelet på Kentilworth Road. Målsnål afton?

Annons:

De så oönskade omspelen i FA-cupens tredje runda spelas under veckan och det här är bara en av fyra matcher. Avsparkstiden är 20:45.

Första mötet, där Sheffield Wednesday alltså stod för värdskapet, var tillknäppt och under mindre underhållande. Slutresultatet? 0-0. Detta fastän en division skiljer mellan klubbarna, Luton Town i toppen av League One och Wednesday i mitten av Championship, och nu är det faktiskt de förstnämnda som är presenterade som den stora favoriten.

Spelåret har inte alls blivit vad Sheffield Wednesday önskat och det ser närmast omöjligt att koppla kontakt med toppen liksom dras in i bottenstriden. Mellanmjölk! Kanske hade få FA-cupen kunnat vara ett sätt att i viss mån rädda upp det hela? Att avsluta med hedern i behåll.

Luton hittas på andraplatsen i tredjedivisionen och ser därmed mycket väl ut att kunna göra motståndarna sällskap i även seriespelet under kommande säsong. Ändå har de visat att cupen faktiskt tas på allvar – en av anledningarna till varför de är presenterade som favoriter.

Statistiken talar klart för spelet

Mållöst blev det för en vecka sedan och att proppen skulle åka ur nu ser mindre sannolikt ut. Ännu större ton kan tänkas försöka sättas från Lutons sida, i och med att de nu stärks av hemmaplansfördelen – men det blir knappast på tal om någon blind dumoffensiv.

Försvarsspelet är det som utmärkt Luton den senaste tiden. Av de sex senaste matcherna har fem slutat under 2,5-målslinan och i serien är så få som nio mål insläppta på 13 hemmamatcher.

Gästerna har också hållit ihop det hyfsat på sistone, innan 0-3-förlusten mot Hull City senast. Innan det hade de fem förlustfria matcher uppradade, varav samtliga innehöll max två baljor.

Tätt på nytt? Under 2,5 mål spelas till 1,83 gånger pengarna hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 20:45, tisdag 15/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.