Speltips inför Lyon – Atalanta 28/9: Galna sviten förlängs

Spelbloggare Publicerat: 27 september 2017

Det är alltid full rulle när Lyon är hemma på Parc Olympique Lyonnais och när de får besök av ett formstarkt Atalanta talar det mesta för en fantastisk fotbollsfest. Gällande spelet – skynda, fynda!

Grupp E i Europa League är fruktansvärt tuff och konkurrensen stenhård; Atalanta, Lyon, Everton och Apollon. De tre förstnämnda väntas slåss om de två slutspelsplatserna och redan nu har italienarna på allvar tagit plats i förarsätet.

Atalanta vann ju gruppspelspremiären mot ett namnstarkt Everton med hela 3-0 inför hemmapubliken medan Lyon ”bara” fick oavgjort, 1-1, borta mot cypriotiska Apollon. Fransoserna hade stora bekymmer i den matchen och det är underkänt, såklart.

Med EL-premiären inräknad har Lyon endast vunnit en av de sex senaste matcherna och man kommer från ett 3-3-kryss hemma mot Dijon – en sådan typ av match som bara ska vinnas, särskilt om man vill utmana uppe i toppskiktet av tabellen.

Med två raka förluster – förvisso mot Roma och Napoli – öppnade Atalanta spelåret, men därefter har det sett mycket bättre ut; 3-2-0 i formraden. Exempelvis löstes ett kryss när Fiorentina besöktes i slutet av förra veckan. Crotone krossades med 5-1 dessförinnan, så saker håller onekligen att falla på plats. Starkt att kunna fortsätta leverera, trots spelartappen inför året.

Det här blir underhållande

Statistik kan ibland vara lite förblindande, men smaka på de här siffrorna; 19 raka hemmamatcher där det blivit minst tre mål! Det handlar inte om en exceptionell slump, utan att Lyon spelar extremt framåtlutat inför hemmapubliken – ofta med hyfsat resultat. Ska det bli 20 raka?

Här kommer ett formstarkt och kapabelt Atalanta på besök. De har visat upp offensiv frejdighet och skapat mycket i matcherna de varit ena halvan utav. När Lyon lämnar ytor i takt med att de pushar upp positionerna, då kan det smälla åt andra hållet på direkten.

Gillar helt enkelt chanserna för mål denna afton – och även skrällspelen skulle kunna investeras i, men vi håller oss borta från dem det här tillfället.

2-2? Någonstans där tror jag att vi kommer landa när 90 minuter avverkats.

Över 2,5 mål spelas till 1,86x hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel x 100 kr!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 x 100 kr gratisspel)
Spelstopp: 21:05, torsdag 28/9
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: