Speltips inför Málaga – Levante 1/12: Oförtjänt stora favoriter

Spelbloggare Publicerat: 29 november 2017

Det är redan nu kniven mot strupen för tredjejumbon Málaga i spanska Primera División. En seger vore mer än nödvändig när de får sällskap av Levante på Estadio La Rosaleda – men är det så säkert att det blir en sådan?

Efter den rentav hemska seriestarten, har Málaga fått lite fart under fötterna – en pinne på nio matcher har blivit till sju på 13. Två av de fyra senaste, båda för övrigt på hemmaplan, har de alltså vunnit. Rejäl uppryckning, men situationen är fortsatt prekär och pressad när man har fem pinnar upp till säker mark från platsen som tredjejumbo.

Den här typen av matcher är det därför viktigt att Málaga vinner; på hemmaplan, mot tänkta bottenkonkurrenter.

Av Levante kan inte mer krävas, än vad som levererats och de har faktiskt skrapat ihop mer än dubbla skörden från Málaga. I detta nu; ett någorlunda bekvämt glapp ner till bottentrion, men det är klart att klubben inte kan räknas bort från att bli en del av den – ännu.

På skadefronterna finns en hel del namn att ta hänsyn till. Málaga saknar Zdravko Kuzmanovic, Federico Ricca, Miguel Torres, Juan Carlos Pérez och eventuellt Pual Baysse. Levante? Roger Martí, Iván López, Àlex Alegría, Jefferson Lerma, Cheick Doukouré medan Rober Pier och Ivi är tveksamma.

Gott skrällvärde

Tajmingmässigt kanske det vore vettigt att lämna förtroendet i Málagas händer, nu när deras formkurva pekar spikrakt uppåt. Två av de fyra senaste matcherna vunna och i bortamatchen mot Real Madrid sist föll de med knappa 2-3.

Ser klart bättre ut, inte minst offensivt…

Men att ett lag som Málaga, med mindre än halva Levantes skörd, ska stå en bit under dubbelt betalt för att vinna känns inte helt rättvisande.

Levante kommer från en förnedrande 0-5-torsk mot Atlético Madrid, men behöver det betyda överdrivet stor oro för formen? Laget har det facto förlorat minst matcher av konkurrenterna på den undre tabellhalvan, endast fyra stycken på 13 matcher. De är lite svårspelade och ska, utan minsta tvekan, ha en hel del att sätta emot här.

1-1/2-2?

Spelar Levante +0,75 mål (asian handicap) till 1,84 gånger fläsket hos Bethard. Då försäkrar vi oss att få halva insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Levante +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:00, fredag 1/12
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: