Speltips inför Mali – Elfenbenskusten 8/7: Tungt möte väntar

Simon Pålsson Publicerat: 8 juli 2019

Det är ett målspel som hamnar i fokus inför måndagens åttondelsfinal mellan Mali och Elfenbenskusten i pågående Afrikanska Mästerskapen i Egypten.

Annons:

Mali och Elfenbenskusten. Det är två av nationerna som inför slutspelet i Afrikanska Mästerskapen ändå kan kliva in med viss tillförsikt. Det är två lag som visserligen saknar de allra största stjärnorna – som Sadio Mané i Senegal eller Mohamed Salah i Egypten – men som ändå har en hel del annat att locka med.

I gruppspelet visade Mali på att man är ett lag som hör hemma i slutspelet efter tre raka matcher utan förlust, varav två vinster mot svaga lag som Mauretanien och Angola. 1-1 mot Tunisien räckte också för att säkra gruppvinsten och laget kliver därmed in i åttondelsfinalerna som en gruppetta.

Elfenbenskusten å sin sida fick bara sex poäng i gruppen bestående av Namibia, Marocko och Sydafrika. Det var såklart en tuff, tuff grupp. Men efter 4-1 i den sista matchen mot Namibia kliver laget in med nyvunnet offensivt självförtroende till slutspelet.

Det må vara Egypten och Senegal som gäller som stora favoriter i slutspelet, men om stjärnorna står rätt på himmelen är det här ändå två nationer som kan hota hela vägen in. Om prestationerna träffar rätt när det gäller vill säga.

Spel på målmarknaden

För några år sedan var det ivorianska landslaget förknippat med tunga spelare som Didier Drogba – bara för att nämna något konkret namn – men i dag är verkligheten minsann en helt annan. Det är fortfarande ett lag med individuell spets, inte minst sett till fysiska egenskaper, men världsstjärnorna saknas. Det är förmodligen därför som laget inte heller når samma höga nivå i varken prestationer eller resultat numera.

Med det sagt finns det en del offensiv spets i laget och precis som i Mali finns det spelare som kan avgöra det framåt. Systemen går att slipa på och den kollektiva insatsen i offensiven är kanske inte den allra mest trimmade i något av lagen, men att gå in med inställningen att mål är en omöjlighet här känns direkt fånigt. Det är inte vad vi tänker oss.

När lagen spelade mot varandra i VM-kvalet 2016 fick vi se hela fyra mål när Elfenbenskusten vann med 3-1. Det är kanske inte just det vi väntar oss här, men ett utslagsgivande möte har alla möjligheter att bli relativt öppet. Spelbolagen är dock inriktade på en helt annan typ av match och matchbild.

Båda lagen göra mål kan därför spelas till skyhöga 2,45 gånger såsen hos Unibet. Ett odds som vi sällan ser på den här nivån och som såklart har ett spelvärde av bara den anledningen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, måndag 8/7
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.