Speltips inför Malmö FF – Brommapojkarna 4/3: Allt ska avgöras

Simon Pålsson Publicerat: 4 mars 2018

Malmö FF har allting i egna händer inför avgörandet i Svenska Cupen. För motståndet står ett IF Brommapojkarna som måste vinna för att kunna ta sig vidare till kvartsfinal.

Ett par minusgrader i luften, den malmöitiska vinden som letar sig innanför kläderna och ett väldigt slitet underlag i plast på Malmö IP. Det är de yttre förutsättningarna som sätter scenen för söndagens toppmöte mellan Malmö FF och Brommapojkarna i Svenska Cupen.

Toppmöte säger vi? Jo, faktum är att båda lagen står på sex poäng vardera i Grupp 1 i Svenska Cupen efter två segrar på lika många matcher. Både Malmö FF och Brommapojkarna har komfortabelt slagit Dalkurd och Gefle i de två första cupomgångarna, även fall skåningarnas 1-0 mot Dalkurd satt långt inne då Markus Rosenberg avgjorde på straff i slutskedet.

På det hela taget kommer lagen dock med ganska lika bagage och förutsättningarna inför den avslutande omgången. Sex poäng, fyra mål framåt, noll mål bakåt och intakta trupper att luta sig mot när allt ska avgöras. Det är med andra ord som upplagt för en fest, om vi då bortser från de yttra förutsättningarna som troligtvis inte lär ha en positiv inverkan på matchbilden i termer av underhållning eller skönspel.

Malmö FF är snäppet starkare

Det som gäller rent poängmässigt inför matchen är att bara ett lag kan ta sig vidare till kvartsfinal och just nu är det Malmö FF som sitter i förarsätet. Tack vare bättre rankingpoäng kommer skåningarna ta sig vidare om matchen slutar oavgjort, eftersom alla andra jämförbara resultat är helt lika så här långt.

Dessutom är Malmö FF ett bättre lag och trots att det räcker med en poäng tar vi för givet att laget vill ta tre poäng här, inte minst för att sluta som en av gruppspelets bästa gruppettor och därmed få hemmaplan i kvartsfinalen. Å andra sidan lär ingen anstormning komma från det Malmö FF som hittills sett lite långsamt ut med boll och som fortfarande laborerar en hel del med startelvan och spelsättet. Med tanke på att det räcker med oavgjort kanske Magnus Pehrsson tar det lite lugnare med den 3-backslinje han konsekvent provat så här långt.

Hur som helst har matcherna på Malmö IP en tendens att bli ganska lika. Det extremt (!) snabba underlaget lär inte bli mer långsamt att det nu fryser i Malmö också, utan bollen lär gå snabbt och göra det svårt att bedriva ett vettigt spel på offensiv planhalva. Att ligga runt räcker med andra ord långt. Ungefär där tror vi att lagen, speciellt gästande BP, tar sin utgångspunkt för att sedan växa in i matchen.

Målfest? Vi tror inte det. Spelbolagen är av en annan åsikt, varpå möjligheten till ett trevligt underspel öppnats.

Under 2,5 mål spelas till 2,40 gånger såsen hos Unibet. Anmärkningsvärt högt med tanke på att två lag som hittills inte har släppt in något mål i cupen möts.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:00, söndag 4/3
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: