Speltips inför Malmö FF – Dalkurd FF 18/2: Intressant cupmöte

Simon Pålsson Publicerat: 18 februari 2018

Grupp 1 i Svenska Cupen kliver in i handlingarna på söndagen och det mest intressanta mötet under hela cupsöndagen spelas förmodligen nere i Malmö mellan svenska mästarna och den allsvenska nykomlingen Dalkurd.

Redan förra helgen smygstartade Svenska Cupen med mötet mellan Östersund och Trelleborg. Nu helgen efter fick vi avnjuta en fullspäckad cuplördag, för att fortsätta på den inslagna vägen även nu på söndagen. Här väntar bland annat det lätt kittlande mötet nere i Malmö, där hemmalaget Malmö FF får besök av den allsvenska nykomlingen Dalkurd.

Om vi ser till grupperna i den här cupupplagan är frågan om den här gruppen, nummer 1 närmare bestämt, är den allra tuffaste. Det går åtminstone att argumentera för den saken med tanke på att tre av lagen spelar i Allsvenskan under säsongen 2018. Förutom MFF och Dalkurd finns även BP med här, samtidigt som alltid svårspelade Gefle också tagit plats.

Tufft? En aning.

Hur som helst är det en hel del experter, däribland Jon Persson på C More, som tror att Dalkurd har goda möjligheter att skrälla i den här gruppen. Med tanke på att bara ett lag går vidare till kvartsfinal krävs förmodligen en stark insats nere i Malmö i söndagens premiär. En förlust vore direkt förödande. Orkar ett lätt stormigt Dalkurd verkligen stå emot de svenska mästarna?

Ingen sprudlande premiär

Den här matchen spelas på plastbaserat underlag på Malmö IP. Det är en arena som MFF försöker undvika att använda så mycket som möjligt. Faktum är att underlaget är så slitet att laget till och med vägrar träna där under försäsongen. Detta trots att det alltså är den plan som sedan står som värd för säsongens första tävlingsmatcherna. Det är trots allt anmärkningsvärt.

Hur som helst ser vi här ett MFF som imponerat med en stark defensiv under försäsongen och som också vunnit samtliga sina fyra matcher. Det sprudlar verkligen inte offensivt än, men med så pass många duktiga fotbollsspelare blir laget ofta för tunga för motståndarna. Någonting liknande tror vi kan ligga nära här.

Dalkurd har varit mer upp och ner under försäsongen. Med tanke på att de knappt har något riktigt hem just nu – det finns till exempel ingen samlad träningsanläggning för laget i nuläget – kan vi tänka oss att förberedelserna inför säsongen inte varit de allra bästa. Därför tänker vi oss ett Dalkurd som inser sin roll som något underordnade Malmö FF här och som lägger sig något mer på försvar, för att utnyttja det dåliga underlaget till sin fördel. Det är väldigt svårt att bryta ner lågt sittande försvar på Malmö IP.

Spelbolagen är på tok för övertygade om mål inför mötet. Vi tror inte alls att det är en rimlig förväntan att ha.

Under 3 mål (asian handicap) spelas istället till 1,78 gånger krämen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt tre mål.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:00, söndag 18/2
TV:   spoartkanalen logo cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: