Speltips inför Malta – Norge 18/11: Vinst krävs

Simon Pålsson Publicerat: 18 november 2019

Norge avslutar ett stormigt EM-kval med att möta Malta, ett landslag som har chansen att slippa jumboplatsen om man tar poäng.

Annons:

Norge har inte riktigt haft marginalerna på sin sida under det här EM-kvalet och har fått se Spanien säkra en EM-plats tidigt, samtidigt som Sverige hela tiden varit steget före i tabellen. Dessutom har det rumänska landslaget presterat aningen bättre än förväntat. Det är förmodligen det som grämer norrmännen i det här skedet.

För på måndagskvällen spelar man sin sista match i EM-kvalet och detta mot ett Malta som inte har gjort något mål på åtta raka matcher i kvalgruppen. Nu ska man dessutom möta ett av Europas mest välorganiserade lag – det brukar bli så med Lars Lagerbäck – så målfest är kanske inte det första vi tänker oss här.

Norge har också tagit sig förbi Rumänien i grupptabellen efter fredagens omgång – mycket tack vare Sverige och vår seger borta mot rumänerna – varpå det nu finns en stor chans att ta tredjeplatsen och därmed få spela playoff till EM 2020. Det kan vi blint räkna med är målsättningen inför matchen mot Malta.

För att göra jobbet krävs tre poäng och kanske innebär det här att Lars Lagerbäck släpper lite på tyglarna, åtminstone lite tidigare. Det finns som sagt inte alldeles för mycket att tveka på då tre poäng hade varit väldigt viktigt i kampen om att försöka nå EM 2020. Än är inte hoppet dött, än lever drömmen.

Annons:

Chansen att fly jumboplatsen

Nu återstår det alltså bara en enda match av det här EM-kvalet och för att Malta ska undvika att hamna sista i tabellen krävs att man plockar poäng hemma mot Norge. Om så inte blir fallet kommer man alltså att sluta sist, med Färöarna som laget framför sig.

Nu ska sägas att Malta och Färöarna står på samma poäng. Detta efter en vinst var mot varandra, samt förluster i samtliga andra matcher. Det enda sättet att försöka ta sig förbi Färöarna är alltså poäng mot Norge. Om det är i någon match man ska lyckas med det är det kanske mot norrmännen.

Vi minns också matchen på plats i Norge det där det inte blev mer än 2-0 till norrmännen. Det var å andra sidan en kontrollerad vinst, men den skrämmer inte direkt iväg Malta på förhand. Det har hänt värre skrällar än att Malta skulle ta poäng här.

Å andra sidan har Lars Lagerbäck det mesta på plats i det här norska lagbygget och vore det inte för att man har haft en hel del stolpe ut i hela EM-kvalet kunde man mycket väl haft ett bättre utgångsläge. Det känns ärligt talat lite synd att så inte har blivit fallet. Lars Lagerbäck förtjänar bättre – men att lottas i en så tuff grupp gör det inte enkelt.

Norge är favoriter och bör axla det favoritskapet på ett övertygande sätt. Vårt speltips blir därför Norge att vinna och hålla nollan till 1,48 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Norge vinner och håller nollan
Odds:  1,48 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, måndag 18/11
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: