Speltips inför Manchester City – Arsenal 3/2: Strålkastarljuset mot Etihad Stadium

Spelbloggare Publicerat: 2 februari 2019

En bättre match att sätta punkt för Premier League-veckan med kunde väl knappast önskas? Manchester City mot Arsenal på Etihad Stadium. Här hittar ni ett speltips, oddsen och allt matnyttigt inför matchen.

Annons:

Superchansen att knappa in på serieledande Liverpool, den missades. Manchester City misslyckades totalt, trots 1-0-målet bara sekunder in i matchen, borta mot Newcastle United och lämnade St. James’ Park med en 1-2-förlust och nu har avståndet till förstaplatsen istället ökat till fem pinnhål.

Så, visst är det ett pressat Manchester City som tar emot rivalen Arsenal på Emirates Stadium denna afton. Utrymmet för fler missar är minimalt. Närmast icke-existerande. Av oddssättarna att döma är dock chanserna för en trea stora – den raka ettan står som bäst i 1,35 x insatsen.

Mindre är pressen heller inte på Arsenal, som tack vare den knappa 2-1-vinsten över Cardiff City senast petade ner Chelsea från fjärdeplatsen – en plats som konkurrensen är brutal i kampen om. Huvudaspiranterna, förutom ”Gunners” på den är Chelsea samt Manchester United, som båda hittas strax bakom.

Om vi ska värdera Arsenal under deras debutår under tränaren Unai Emery har det för all del funnits mycket positivt att hämta – men friktioner består och finns kvar. Situationen runt Mesut Özil samt Aaron Ramsey, bland annat. Spelet lämnar också ofta mer att önska och färskt i minnet finns 1-3-förlusten mot nämnda Manchester United i FA-cupen samt derbytorsken mot West Ham United.

Defensivt är Arsenal alltjämt skadeskjutet och det ser ut som att Ainsley Maitland-Niles – en för all del lovande spelare, men med en bit kvar till startmaterial för en toppklubb – ta plats på den högra ytterbacksplatsen. Där kan de bli svårt sårade…

Och City? Inte mycket som förändrats på truppfronten. Tveksamma besked runt Ederson samt Benjamin Mendy. Annars bland andra Vincent Kompany skadelistad.

Hög hörnlina

Vi håller, liksom oddssättarna, Manchester City som klara favoriter på förhand, men hade helst fått lite bättre betalt för ett minushandikapp på dem och siktar istället in oss på hörnmarknaden där bookiesarna är oense.

Den spelförande parten kommer vara City. De väntas ha ett stort bollinnehav och för Arsenal handlar mycket om att täppa till bakåt på Etihad Stadium.

Känslan är dock att City, med revanschlustan från senast, kan få målmässig utdelning relativt tidigt mot ett svajigt och defensivt sårbart Arsenal – och då är sannolikheten stor att rollerna i viss mån kan förändras i matchen.

Hörnlinan som presenteras på Manchester City är på 7,5 – när de har ett snitt om 7,7 hörnsparkar per hemmamatch – och nu möter de ändå ett toppmotstånd. Annan karaktär än mot mitten- och bottenmotståndarna.

Underspelet betalar 1,80 gånger degen hos Betway, ett odds de sticker ut med, och det blir vårt speltips inför denna höjdarmatch.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester City under 7,5 hörnor
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 17:30, söndag 3/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.