Speltips inför Manchester City – Brighton 29/9: Gästerna – inte oävna?

Spelbloggare Publicerat: 29 september 2018

Brighton Albion & Hove på Etihad Stadium må låta som en ”walk in the park” för Manchester City. Vi är dock inte helt säkra på den saken och ser värde i vissa typer av skrällspel.

Annons:

Endast en sak är i sikte för Manchester City, om vi ser till Premier League: att återerövra förstaplatsen och förbli mästare. När serieledande Liverpool har full pott sex matcher in i det hela, har City två pinnar upp till dem. Detta efter fem vinster, ett kryss och en fortsatt nolla i förlustkolumnen.

Mycket tyder på att det kommer handla om nämnda Liverpool, Chelsea och just City i titelstriden. De ser tveklöst starkast ut, hittas i topp tre och toppkonkurrenter som Arsenal och Manchester känns inte alls lika heta. Tottenham Hotspur kan vara en uppstickare, men har de kvalitéerna för att hålla jämnt strå med det ovanstående över ett helt spelår? Tveksamt.

Det största huvudbryet just nu för Manchester City är – Champions League. Som säkert bekant förlorade de premiären där, hemma mot Lyon. Nästa match är Hoffenheim borta, i början av kommande vecka.

Den andra halvan av tabellen kommer vi återfinna Brighton & Hove Albion. Däråt är det också var det lutar, men då ska man värdera in att de haft ett mardrömsschema hittills – och ändå stått upp väl. Toppen var 3-2-vinsten över Manchester United – årets enda trea. Den här typen av matcher är det inte som pinnarna ska trilla in i, det skulle snarare ses som en skalp och bonus.

Hög handikapplina

På hemmaplan är det som Brighton brukar slå stort. Borta är de desto mer lätthanterade, men ändå sällan en slagpåse. Kan se dem åtminstone hålla siffrorna nere och då är det handikappmarknaderna som lockar oss.

Trots det tuffa spelschemat har Brighton kunnat hålla hedern i behåll: vinsten över Manchester United, uddamålsförlusterna mot Tottenham samt Liverpool. De kämpar alltid stenhårt och även om det inte ser alltför skoj ut oftast, får det dem att få ut det mesta av materialet.

Manchester City kan snurra bort vilket motstånd som helst, när som helst och var som helst. De tillhör världstoppen och har därför presenterats som enorma favoriter.

Men! Det finns ett stort – men. Nästa vecka väntar den andra matchen i Champions League och där är pressen påtaglig. Tar inte ut krafterna i onödan här? Kanske roterar lite smått? Slår av på takten om de leder?

Ser inte Brighton som så pass oävna som spelbolagen vill få det till och spelar därför dem med +3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med exakt tre mål – till finfina 1,68x hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Brighton +3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 16:00, lördag 29/9
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.