Speltips inför Manchester City – Burnley 6/1: Kraftigt överdrivet favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 5 januari 2018

Ett orättvist stort favoritskap anser vi att Manchester City får axla när de och Burnley, som inte är att underskatta, gör upp i FA-cupens tredje rundan, den första för båda parter. Här: statistik, odds och – ett speltips.

Total dominans i Premier League. Då får Manchester City chansen att ställa in lite extrafokus på FA-cupen, liksom Ligacupen och inte minst Champions League. Blir att prestera på flera fronter, men både bredd och spets ska finnas för det.

För att sätta siffror på hur dominanta City är och varit i den engelska klubbfotbollen under året; de har, redan 22 matcher in i det hela, 15 pinnar ner till tabelltvåan Manchester United efter 20 vinster och två oavgjorda. Målskillnaden? 64-13. Galet facit!

Burnley kanske inte är i deras bästa period för året – 0-3-2 i formraden – men värt att nämna är att förlusterna kommit mot Liverpool och Tottenham samt alla kryssen på resande fot, däribland mot Manchester United. Så, kanske ska man inte se så hårt på siffrorna? Kris är det knappast.

Dessutom ska vi se Burnley för vad de presterat över ett något längre perspektiv. Med hela tio poängs marginal är de på den övre tabellhalvan av Premier League. Med visst flyt skulle de kunna roffa en Europaplats.

Det blir ofta så att skadelistorna blir längre under den tajta matchperioden som varit. Osäkerhet finns runt Kyle Walker och Kevin De Bruyne i Manchester City, medan bland andra David Silva och Gabriel Jesus missar matchen.

Chris Wood, Stephan Ward och Acott Arfield riskerar att missa matchen för Burnley. Med all säkerhet out är Robbie Brady samt Tom Heaton.

Skrällarnas cup

Det kommer städas runt en hel del i Manchester Citys startelva. Det vågar vi lova. Då får man också se för laget för deras potentiella startmaterial, snarare än vad som åstadkommits innan. En sak är säker: kvaliteten kommer minska avsevärt.

Även från Burnleys håll har rotation utlovats. Vi har dock svårt att se den vara i alldeles för stor skala.

Nåja. Burnley är fantastiska stabila i deras försvarsspel och var sekunder från att kamma hem en pinne mot Liverpool senast – 1-2-baljan kom i den 94:e minuten – och ser över det hela hyfsade ut. Varken mer eller mindre, i deras mått mätt.

Samtidigt har Manchester City, nu skadeskjutet och med rotation, inte varit fullt så dominanta som vi blivit vana att se dem på sistone. Innan 3-1-vinsten över Watford senast, spelade de 0-0 mot Crystal Palace och vann med knappa 1-0 över Newcastle.

Sedan ska vi minnas att FA-cupen är skrällarnas cup, inte minst i det här stadiet, innan det drar ihop sig på allvar. Summa summarum kan det bli match av det här…

Burnley spelas med +2,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med två mål – till oddset 1,80 hos Titanbet.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Burnley +2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 6/1
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: