Speltips inför Manchester City – Cardiff City 3/4: Något överdrivet, va?

Spelbloggare Publicerat: 3 april 2019

Återtar Manchester City förstaplatsen i Premier League? För det krävs en trea när seriens tredjejumbo, Cardiff City, besöker Etihad Stadium – och en sådan ska de förstås ha toppchans till, men här höjer vi ändå ett varningens tecken för ett överdrivet favoritskap.

Annons:

Med nöd och näppe lyckades Liverpool kamma fullt, tack vare ett självmål från Tottenham Hotspur i den 90:e minuten, i slutet av förra veckan och det betyder att Manchester City fortsatt sätts under press.

Allt annat än en trea för Manchester City, en som de med absolut största säkerhet ska fixa, skulle innebära att man hamnar på efterkälken i tabellen, landar strax bakom serieledande Liverpool. Med matchen mindre spelad har man två pinnhål upp till desamma. Tätt, tätt titelrace.

Men vad skulle tala emot City? De vinner matcher på löpande band; 12 raka, varav 11 under ordinarie speltid, och senast var det nästjumbon Fulham som besegrades – med två mål mot noll, på bortaplan.

På andra sidan planhalvan ska Cardiff City ta plats – och för deras del handlar allt, exakt allt, om att säkra kontraktet. De står placerade som tredjejumbo och har fem poäng som håller dem nedanför säker mark sedan Burnley vunnit över Wolverhampton Wanderers förra veckan, dock med matchen mindre spelad.

Plusspel på Cardiff

Det har varit en del upp och ner om Cardiff. Ibland kan de faktiskt stå upp förhållandevis väl, men i andra fall förlora med förkrossande siffror. Åt det bättre har det emellertid lutat på sistone; med en knapp 1-2-förlust mot Chelsea direkt efter uppehållet och en 2-0-vinst över West Ham United före det.

Så, kanske kan Cardiff åtminstone se till att hålla siffrorna nere denna afton?

Nämnas ska att Manchester City går som på räls för närvarande, sitter i titelracets förarsäte och seglat upp som favoriter i det – men här kan det eventuellt vara på tal om att i viss mån spara krafterna och även viss rotation. Spelschemat är tätt framöver, med FA-cupfotboll mot Brighton & Hove Albion och Champions League-fajt mot Tottenham Hotspur inom kort.

Dessutom blev det ”bara” en 2-0-vinst över Fulham senast och en 3-2-dito över Swansea City dessförinnan. Anfallsspjutet Sergio Agüero är ett tveksamt kort, tillsammans med Fabian Delph och Benjamin Mendy, inför matchen medan Claudio Bravo samt Vincent Kompany saknas.

Gästerna saknar Sol Bamba, Callum Paterson, Matthew Connolly och Jazz Richards. Alla står som skadelistade.

Spelet? Cardiff +3,5 mål (asian handicap) – sitter om de förlorar med max tre baljor marginal, spelar oavgjort eller vinner – till fina 1,71 x insatsen hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Cardiff +3,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20:45, onsdag 3/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.