Speltips inför Manchester City – Crystal Palace 22/12: Tung favorit

Spelbloggare Publicerat: 20 december 2018

Pressade att lösa en trea i jakten på serieledning och med en allt bättre truppsituation – för Manchester City borde Crystal Palace vara en munsbit på Etihad Stadium. Här: speltips, odds och den mest relevanta statistiken.

Annons:

Den där förlusten borta mot Chelsea för två veckor sedan, uppföljd av tre matcher, har inneburit att Manchester City istället för att hålla i taktpinnen, jagar numera serieledande Liverpool. Glappet dem emellan? Blotta pinnen.

Uteslutande vinster har det också blivit därefter. Den senaste kom förvisso inte fören efter straffar, i cupmötet med Leicester City – en match där det roterades hejvilt i mer eller mindre hela startelvan. Många bollar i luften just nu och framöver; Premier Leagues titelstrid, Champions League-slutspelet och båda de inhemska cuperna.

Crystal Palace har fått ett lyft efter deras mardrömsupptakt på spelåret och nu faktiskt vunnit deras två senaste hemmamatcher, men mellan dessa hittas också två bortaförluster. Det är uppenbart att Palace har så pass stora brister att de ska vara i den stora riskzonen att slussas ned till Championship och det är bara med knappa siffror som de hittas ovanför bottentrion.

Den senaste av dessa vinster kom över Leicester City, med 1-0, och även om det möjligen var med en del flyt är det bara att höja på hatten. Klassmotstånd och tre pinnar. Målskytten? Luka Milivojevis.

Enda klara avbräcket för bortalaget är på anfallsstjärnan Christian Benteke medan Cheikou Kouyaté mest sannolikt inte kommer riskeras heller. Manchester City saknar David Silva, Claudio Bravo, Eliaquim Mangala, Benjamin Mendy, Vincent Kompany och eventuellt Danilo.

Uppladdat City

Skadelistan är välfylld för City men har varit så under hela året och situationen är faktiskt extremt upplättad. Sergio Agüero och Kevin De Bruyne finns nu med för Pep Guardiola att sätta ut i startelvan – två klasspelare med enorm offensiv kapacitet.

Och att matchandet lättats upp lite stärker också Manchester Citys truppsituation. Färre trötta ben och huvuden. Nu spelade man cupfotboll i veckan, men bytte i princip ut hela den ordinarie startelvan och det bör därför inte påverka nämnvärt.

Vi får därför känslan att City kommer gå för en knock out här och ska ha alla möjligheter att få in en sådan på ett tunt och begränsat Crystal Palace, som dessutom bara plockat en pinne på de sex senaste bortamatcherna i Premier League. Katastrofsiffror.

Spelet? Manchester City -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med två baljor – till 1,68 x insatsen hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester City -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 16:00, lördag 22/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.