Speltips inför Manchester City – Fulham 26/1: FA-cupen är en titelchans

Simon Pålsson Publicerat: 25 januari 2020

Det är helt omöjligt att inte känna av Manchester City som solklara favoriter inför cupmötet med Fulham på söndagen.

Annons:

Det är inte att sticka ut hakan att säga att detta Manchester City redan efter halva säsongen spelad kan räkna bort ett ligaguld i Premier League. Efter en svag säsongsinledning har man hamnat på efterkälken på Liverpool, som fortsätter att göra mål, ta poäng och rada upp vinster i en takt som gör det omöjligt att nå ikapp.

Det är förmodligen en insikt som alla spelare, ledare och supportrar till Manchester City också har haft. Det är förmodligen någonting man har förlikat sig med också. Men då är såklart frågan – hur tar man sig vidare och gör något bra av säsongen ändå?

Jo, vår känsla är att man kommer gå stenhårt på ett par andra fronter. I fokus ligger såklart Champions League och den åttondelsfinal som väntar i februari månad. Men fram tills dess spelas en rad cupmatcher – bland annat nu match mot Fulham i FA-cupen – som ger bra chanser till lite guldkant på säsongen.

Därför kommer Manchester City med stor sannolikhet ta den här matchen på ett större allvar än vad många andra topplag i Premier League gör i cupspelet på sistone. Det är inte särskilt bra nyheter för Fulham.
Annons:

En solklar favorit

Under den här säsongen har fått se liverpool ta sig an cupmatcher med direkt b-betonade startelvor och från andra toppklubbar har det varit tydligt att man fokuserat på andra tävlingar. Men vi räknar alltså med att Pep Guardiola formerar en väldigt stark startelva här – någonting annat vore en missräkning från vår sida.

Det här bli för övrigt första mötet sedan mars månad 2019 när Fulham också spelade i Premier League. Då vann Manchester City med 2-0 på bortaplan och hela 3-0 på hemmaplan. Det är ungefär där vi tror att det kommer att landa även den här gången.

Den här säsongen har annars varit väldigt mycket upp och ner för Manchester City, men med det sagt är det fortsatt ett lag med en osannolikt högt högstanivå. En nivå som ett lag som Fulham rimligen inte ska kunna göra någonting åt i ett läge när Manchester City vill vinna.

Manchester City -2,5 spelas till 1,78 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Manchester City -2,5
Odds: 1,78
Bolag: Unibet
Spelstopp:  14:00, söndag 26/1
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 
Annons:


Annons: