Speltips inför Manchester City – Leicester City 10/2: Bristande fokus bäddar för ett superspel

Spelbloggare Publicerat: 10 februari 2018

Med siktet på annat håll och rotation att vänta – är Manchester City kanske en favorit i fara i lördagens hemmamöte mot Leicester City på Etihad Stadium? Det är vartåt vi lutar…

ODDSBOOST: Få 6,00 på Manchester City att vinna! Läs mer om kampanjen och hämta ditt erbjudande här. 

Premier League-titeln är i praktiken klappad och klar. Manchester City är på en helt annan nivå än toppkonkurrenterna och alla tränare hos dem har slagit fast just det faktum – att titelracet är avgjort.

Tack vare detta stärker serieledande City deras aktier ytterligare i det stundande Champions League-slutspelet, som de seglat upp som en titelaspirant i. Redan under tisdagen åker spelartruppen med ledarstab till Schweiz, för åttondelsfinal mot Basel. Med andra ord: rotation att vänta här?

Leicester är fullt kapabla och har under perioder visat upp vilka kvalitéer de faktiskt besitter. Kollektivt står de starkt, spelidén är tydlig och det har räckt till en åttondeplats i serien hittills. Det ska de ändå ha cred för, Leicester. Med lite flyt kan de också slussas ut i Europa, vilket framförallt skulle stärka deras attraktionskraft för nya spelare.

Lagen möttes senast i mitten av december månad, då i Ligacupen och på King Power Stadium. Matchen var en rejäl nagelbitare, där Jamie Vardys kvitteringsbalja i den sjunde stopptidsminuten senare ledde till straffar där Manchester City var den kallare parten.

Förutom potentiell rotation, har Pep Guardiola en del orosmoln på truppfronten att ta hänsyn till. Benjamin Mendy, Gabriel Jesus, Fabian Delph, Leroy Sané samt Phil Foden räknar vi bort medan John Stones samt David Silva är tveksamma för spel.

Mahrez out

Man kan inte bortse från att Manchester City inleder CL-slutspelet så kort inpå den här matchen, varpå rotation väntar och eventuellt bristande fokus bland de på planen. Svårfrånkomligt när serietiteln i praktiken redan säkrad.

Och Leicester är en kompetent motståndare, som vi nämnt. De kan, i deras bästa stunder, mäta krafterna med de allra bästa och har ett väloljat maskineri. Att tajta till det defensivt blir den primära uppgiften, för att sedermera se om de kan hota motståndarna när det handlar om att ställa om.

Tanken: målsnålt! Även diverse skrällspel, kanske plushandikapp på Leicester, kan locka. Men vi håller oss till det förstnämnda.

Addera på detta att Leicester kommer till spel utan Riyad Mahrez. Detta eftersom klubben inte vilja sälja honom till just Manchester City på deadline day. Lite internt strul som inte bara betyder att man är en stjärna kortare, utan även att fokus kan hamna på lite fel saker. Med hans frånvaro försvinner extremt mycket offensiv kraft. Spindeln i nätet.

1,85 gånger degen för att det blir max tre mål i matchen, det kan vi inte blunda för. Oddset presenteras av LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 18:30, lördag 10/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: