Speltips inför Manchester City – Liverpool 10/4: Vägens ände för City?

Spelbloggare Publicerat: 9 april 2018

Manchester City har 0-3 att hämta in inför returen mot Liverpool i Champions League-kvartsfinalen på Etihad Stadium? Lyckas de? Vi ställer oss starkt tveksamma till det.

Som en blixt från klar himmel, en stor chock, kom Liverpool ut i det första mötet av dessa två, alltså på Anfield, och hade hunnit få in såväl, 1-, som 2-, och 3-0 efter blott en halvtimmes speltid. Det var också där siffrorna stannade, trots chanser åt båda håll.

Vi fick i matchen se prov på den superpotenta offensiv Liverpool har – och även att försvarsspelet satt hyfsat bra. Annat kan man väl inte påstå när nollan hålls mot en motståndare som Manchester City?

Nu är rollerna helt ombytta i kvartsfinalen. Liverpool får nu axla ett stort favoritskap, mot ett Manchester City som varit klasser bättre än dem, liksom resterande konkurrenter, i årets Premier League. Avståndet klubbarna emellan – på 17 pinnar!

Risken är att City blivit lite omskakade av det här och förra veckans derby mot Manchester United blev en stor mardröm. Vid händelse av en vinst hade serietiteln även i praktiken säkrats och från att leda med 2-0 i halvtid, siffror som hade och kanske borde ha varit större, tappades allt under de avslutande 45 minuterna. 2-3 skrevs siffrorna och det betydde årets andra PL-förlust.

Även Liverpool kommer från ett derby, Merseysidederbyt borta mot Everton. Det roterades friskt från Jürgen Klopp och 0-0 var sannolikt ett utfall av matchen som kändes fullt acceptabelt.

Ett orosmoln för Liverpool är den växande frånvarolistan. Bland andra Joel Matip och Emre Can är skadade, Jordan Henderson avstängd och trion bestående av Mohamed Salah, Alberto Moreno samt Andrew Robertson tveksamma. Flera tunga pjäser.

För City riskerar enbart Benjamin Mendy och John Stones behöva stå åt sidan.

Matchbild som passar Liverpool

Det är en extremt prekär situation som Manchester City hamnat i. Tre mål att hämta in, utan ett enda bortamål. Exempelvis skulle en balja för Liverpool betyda att de måste få in fem framåt för att ha chansen till att avancera vidare.

Och att hålla nollan mot Liverpool, det är inte den enklaste av uppgifter. Särskilt inte som Manchester City nu ser ut att ha svajat till.

Som nämnt: en 0-3-förlust på Anfield och nu senast tappades alltså 2-0 till 2-3 i derbyt mot Manchester United. För första gången det här spelåret håller Manchester City på allvar att tappa greppet.

Liverpool har gott om spelare som borde passa i en match som denna: kvicka, snabba och effektiva. Alltså perfekt anpassade för omställningsfotboll.

Vi anser att Manchester City blivit alldeles för stora favoriter och spelar därför Liverpool med +1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner, spelar oavgjort eller förlorar med max ett mål – till 1,80x hos ComeOn.

  Rygga spelet hos ComeOn – Få 3 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Liverpool +1,50 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (3 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 10/4
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: