Speltips inför Manchester City – Liverpool 19/3: Kan City hämta andan?

Spelbloggare Publicerat: 16 mars 2017

Skakat av ett brutalt CL-fiasko, ska Manchester City försöka samla krafterna inför deras hemmamatch mot toppkonkurrenten Liverpool. Löser de tre pinnar? Vi tror oss ha svaret!

Avsparken beräknas tas 17:30 och matchen visas i 4K-kvalitet på Viasat Ultra HD. Annars kan den ses på Viasat Premium eller Viaplay. Givna TV-valet? Utan tvekan.

Nummer tre mot nummer fyra. Som ni säkert redan vet får topp tre-klubbarna med all säkerhet spela i Champions League medan fyran får kvala. Sedan ska inte Arsenal och Manchester United som jagar underifrån viftas bort som icke tänkbara konkurrenter. Snarare är det oerhört öppet inför framtiden och den sista delen av spelåret.

För Liverpool är det av största betydelse att i första hand undvika förlora här, annars skulle avståndet lagen emellan bli svårt att hämta in mot City. Redan nu, med en match mer spelad, är det på pinnen. Arsenal, som har två matcher färre spelade, skiljer det fem pinnar ner till.

Roberto Firmino och Divock Origi är osäkra kort inför matchen och om båda skulle missa matchen blir det lite tunt framåt. Annars inte mycket av nyhetsvärde på truppfronterna.

Liverpool bättre mot bättre motstånd

Det finns en hel del kvalitet i Manchester City, det ska vi inte sopa under mattan med – men de tenderar att överskattas och klickar inte alltid som en enhet. Finns en hel del bitar att arbeta med, för att på allvar ta nästa kliv och bli en europeisk dominant.

Självförtroendet och säkerligen moralen fick en käftsmäll av den hårdare varianten i Manchester City när Champions League-slutspelet trillades ur efter att ha förlorat med 1-3 borta mot franska Monaco. En på alla vis undermålig prestation. Under första halvlek skapades absolut ingenting.

Kan man återhämta sig såhär snabbt? Tveksamt.

Stundtals ser Liverpool fantastiska ut, andra stunder undrar man hur de överhuvudtaget kan vara en del av topp sex i serien. De tenderar dock att studsa upp och leverera mot toppkonkurrenterna. Att kunna backa tillbaka i positionerna och ställa om passar dem bättre än att behöva vara spelförande.

Inte ska väl Manchester City vara såhär pass stora favoriter såhär kort inpå det brutala nederlaget mot Monaco?

Liverpool +0,5 mål (asian handicap) – spelet sitter vid oavgjort eller bortavinst – spelas till 1,95x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Liverpool +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 19/3
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: