Speltips inför Manchester City – Manchester United 11/11: Målspel i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 10 november 2018

Slaget om Manchester! City mot United. Normalt hade det kanske kunnat kännas som en match som ”The Citizens” skulle lunka hem utan bekymmer. Nu kanske det emellertid finns anledningar att tänka annorlunda?

Annons:

Att stormen vore förbi blåst vore att ta det till extrem överdrift, men sakteliga har vindarna börjat vända för Manchester United och inte minst betyder det att tränaren José Mourinho får mer andrum.

Årets prestation stod de ”De röda djävlarna” för tidigare under veckan, när de besökte Juventus på Allianz Stadium och vann med två mål mot ett – en match man vände under slutminuterna sedan den forne Unitedstjärnan Cristiano Ronaldo smällt in matchens första mål med en makalös träff 20 minuter in i den andra halvleken.

Först var det Juan Mata som kvitterade i den 86:e minuten och det som fick United att på allvar att fira var ett självmål signerat italienarna. I flera stora tidningar och medier korades den svenske mittbacksklippan Victor Lindelöf till matchens lirare. Han har verkligen växt in i kostymen.

Segern var Manchester Uniteds tredje raka, de två dessförinnan i Premier League, men ändå är avståndet till det främsta toppskiktet betydande. Upp till Manchester City, serieledare – nio pinnar…

Manchester City var helt dominanta under fjolåret, för att konkurrensen nu hårdnat enormt. Toppstriden ser oerhört spännande ut och konkurrenter som Liverpool och Chelsea extra solida. Mycket att anmärka på hos City har emellertid inte funnits; nio av 11 seriematcher är vunna. Inte en enda förlust.

Och i veckan säkrades, i praktiken, en Champions League-slutspelsplats efter att Shakhtar Donetsk krossats med tennissiffrorna 6-0 på Etihad Stadium.

Spelet suttit i 7/8 senaste inbördes mötena

Manchester City är ett maskineri som sällan hackar, utan fortsätter leverera, leverera och åter leverera. Under veckan krossades exempelvis den ukrainska fotbollsjätten Shakhtar Donetsk och formraden står allt som allt i 10-1-0.

Det händer att siffrorna ofta skjuter i höjden, men det mest uppseendeväckande med årets City är hur få mål som släpps in – trots en mycket offensiv fotbollsfilosofi; exempelvis fyra mål på 11 PL-matcher.

Spelet kommer, såklart, styras av just ”The Citizens” denna afton, men det är ett formstarkt motstånd som de ställs mot och en vinst är absolut inte som skriven i sten. Kan Manchester United vinna över Juventus borta, då kan de ställa till bekymmer för City borta likväl…

Derbyn är också alltid lite extra ovissa och det brukar bli tätt i Manchesterderbyna: 7/8 senaste har faktiskt klivit under 3,5 mål.

Offensiva avbräck, eller eventuella sådana, finns också att ta hänsyn till för båda parter. City har Kevin De Bruyne skadad och United Romelu Lukaku samt Alexis Sánchez i riskzonen att behöva stå vid sidan om eller i alla fall inte vara redo för en startplats.

Under 3,5 mål köper vi till 1,70 gånger pengarna hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30, söndag 11/11
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.