Speltips inför Manchester City – Manchester United 7/4: Hörnor på tapeten i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 7 april 2018

Med risk för motivationsbrist kan resultatspelen till Manchester Citys favör vara smarta att undvika i derbyt mot Manchester United, men på hörnfronten väntar vi oss att det blir proppen ur. Ett superspel till en supermatch!

Att ens påtala potentiell motivationsbrist i ett Manchesterderby, det låter närmst omöjligt – men med den exceptionella situation Manchester City är i, borde så vara fallet. Detta eftersom Premier League-titeln i praktiken redan är säkrad – här kan den också säkras i teorin – och att man i veckans Champions League-kvartsfinalretur har 0-3 att hämta in från bortamötet med Liverpool.

Pep Guardiola har till och med påtalat att huvudfokus är på matchen mot Liverpool. Därför: rotation och blickarna på annat håll? Förutom det är Benjamin Mendy samt Sergio Agüero båda tveksamma kort inför matchen.

Förutom FA-cupen är Premier League Manchester Uniteds huvudspår inför spelårets avslutande fas. En plats ut i nästa års Champions League har de som i en liten ask, men det finns mycket heder i att säkra den andraplats som de sitter på för närvarande. Både Liverpool och Tottenham Hotspur jagar hack i häl.

Annars är det inte mycket nytt att rapportera om United. De sticker inte ut, men spelar in resultat: efter debaclet mot Sevilla i CL-slutspelet, 2-0-vinster över Brighton & Hove Albion samt Swansea City. Den förstnämnda i FA-cupen, där de om ett par veckor möter Tottenham i semifinalen, och senare nämnda i seriespelet.

Borta för ”De röda djävlarna” är Sergio Romero samt Daley Blind. Inget nytt att rapportera om.

Minusspelas på hörnmarknaden

Det känns vanskligt att försöka plocka ut en potentiell vinnare här, med Citys väntade rotation och motivationsbrist att ta hänsyn till – men också att de är ett klart bättre fotbollslag än deras antagonister, United.

Matchbilden är desto lättare att måla upp en bild av. Manchester City kommer, oavsett rotation, vara hårt spelförande – de släpper inte på deras spelfilosofi, och när Manchester United spelar borta mot toppkonkurrenterna, då blir det alltid upp med bussen.

Om bortalaget skulle vara med i matchen, kanske till och med ta ledningen i den, skulle det bara tala ännu mer för City-hörnor.

På Old Trafford ”vann” City hörnorna med 8-2. Ny kross på hörnfronten?

Manchester City -2,5 hörnor (asian handicap) – spelet sitter om de skapar minst tre fler än deras motståndade – spelas med glädje till 1,87x hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Manchester City -2,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 18:30, lördag 7/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: