Speltips inför Manchester City – Napoli 17/10: Sprudlande match – nästan dubbla degen

Spelbloggare Publicerat: 16 oktober 2017

Att nästan dubbla insatsen, det vårt mål inför tisdagens höjdarmatch mellan Premier League-ettan, Manchester City, och Serie A-ditot, Napoli, på Etihad Stadium i Manchester. Men hur?

Två av Europas just nu hetaste klubbar ställs mot varandra när Champions League-äventyret fortsätter i grupp F.

Är Manchester City äntligen redo att på allvar utmana den europeiska toppscenen? Pep Guardiola har, efter ett hektiskt premiärår som tränare i klubben, fått ordning på saker och ting – ett faktum som understryks av de fantastiska resultaten.

Premier League har inletts i helt dominant stil; 7-1-0 i resultatraden och en målskillnad på 25 plusmål. Tillbaka efter uppehållet var de med de bästa möjliga av besked – en 7-2-vinst (!) över Stoke City, där hela sex spelare antecknades i målprotokollet. De två CL-matcherna som hittills avverkats har landat vinster över Feyenoord, 4-0, och Shakhtar Donetsk, 2-0.

I Serie A öser Napoli på med briljans. Åtta matcher in i serien har de inte blivit bestulna på en enda pinne och helgens svåra bortamatch mot toppkonkurrenten Roma slutade i en uddamålstrea.

En mindre lovande start på CL-sejouren fick de däremot, Napoli – en 1-2-förlust borta mot Shakhtar. Revansch fick de direkt därpå, när Feyenoord besegrades med 3-1.

Varken Benjamin Mendy eller Vincent Kompany, som dras med skador, är redo för comeback ännu. Annars är truppen hel och intakt. Napolis enda avbräck är på Arkadiusz Milik, vilket är av mindre stor betydelse när de andra offensiva krafterna hos italienarna fått ihop det perfekt.

Dubbla insatsen är i överkant

Det skriker mål inför denna höjdarmatch, åt båda håll och i flertalet. Därför sitter, förstås, ett överspel på målmarknaden perfekt på sin plats.

Formstarkt möter formstarkt – och det är två lag vars kvalitéer på de offensiva positionerna överordnar de defensiva färdigheterna rejält. Manchester City bara trampar på och har flera individuella spelare på dess formtoppar; Sergio Agüero, Gabriel Jesus och Kevin De Bruyne, bara för att nämna tre.

Det är ju bara att titta på 7-2-krossen av Stoke senast. Sex spelare hittade nätet, nämnde Gabriel Jesus vid dubbla tillfällen. Ett eller två insläppta mål behöver inte betyda problem för Citys del, sådan som leveransen är offensivt.

Napoli har en av Europas mest formstarka topptrior. Callejón, Mertens och Insigne har hittat ett fantastiskt samspel och kan samtidigt alla göra det på egen hand. Med assistans av ett mittfält fyllt av fina passningsfötter har de alla möjligheter att såra motståndarnas försvarslinje djupt.

Nästan dubbla insatsen för över 3,5 mål finns hos Betfair, oddset 1,95, på oddsavdelningen är givet val av spel, menar vi.

  Rygga spelet hos Betfair – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair (1 000 kr bonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 17/10
TV:  viasatfotboll logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: