Speltips inför Manchester City – Newcastle 20/1: Studsar City tillbaka eller ej?

Spelbloggare Publicerat: 20 januari 2018

Förra veckan kom den: årets första Premier League-förlust! Nu väntar de flesta på en reaktion från Manchester City. Detta medan vi kan se Newcastle United ställa till med bekymmer för serieledarna. En värdelucka är öppnad!

Liverpool – Manchester City: 4-3.

Årets första PL-förlust skulle komma. Ologiskt var det inte på något vis – vi på Spelbloggare plusspelade exempelvis Liverpool i vårt speltips – då Manchester City sedan en tid tillbaka tappat en del i spelet medan Liverpool är i absolut toppform.

Men kris är det såklart inte på tal om. Manchester City toppar fortfarande serien i helt dominant stil, med 12 pinnar ner till närmsta konkurrent. Att undvika en enda plump över 23 matcher i en serie som denna, sådant händer sällan.

Bara att samla krafterna och inkassera tre, nya pinnar? Så enkelt kanske det inte är. Oddssättarna är dock säkra på deras sak, när den raka ettan är nere och nosar på siffror runt 1,10.

Newcastle, som kom upp från Championship inför året, har ett primärt mål: att överleva i finrummet. Med tre pinnar från det röda tabellområdet och en uppåtpekande formkurva talar mycket för att de ska klara av det, fastän det fortfarande är öppet. Galet tätt i det nedre skiktet av Premier League!

Och lite skadeinformation, då. City saknar Benjamin Mendy, Phil Foden, Gabriel Jesus, Vincent Kompany och Fabian Delph. Borta för Newcastle är Jesús Gámez samt Florian Lejeune. Aleksandar Mitrovic, Chancel Mdemba och Dwight Gayle är alla osäkra för spel.

Formstarka Newcastle bjuder på en tuff batalj

En pinne på nio matcher har blivit skiftat över i endast en förlust på de fem senaste. Formkurvan pekar spikrakt uppåt för Newcastle, som kanske inte spelar den mest underhållande fotbollen, men ändå har kapacitet. Under deras bättre perioder, svårspelade.

Den där förlusten i matchraden kom för övrigt mot just Manchester City. 0-1 blev det i en match där ”The Magpies” stretade emot hedervärt och höll ihop det mot ett av världens för närvarande bästa lag.

Kan de bjuda City på ytterligare en tuff batalj? Det tänker vi att de kan.

Formen är trots allt fin och Manchester City kan vara lite skakat från 3-4-förlusten mot Liverpool. Över en lite längre tidsperiod är dessutom ”enbart” en av de sex senaste matcherna vunna med minst tre baljors marginal.

Och här får vi ett +2,5-målshandikapp (asian) på Newcastle till 1,86 x insatsen. Det tvekar vi inte på att syna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Newcastle +2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 18:30, lördag 20/1
TV:  viasatultrahd logo viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: