Speltips inför Manchester City – Shakhtar Donetsk 7/11: Klasskillnad!

Spelbloggare Publicerat: 6 november 2018

Shakhtar Donetsk hade inte kapaciteten att sätta stopp för Manchester City på hemmaplan och borde riskera att åka på ännu en käftsmäll, nu på Etihad Stadium. Inget snack om saken, va?

Annons:

Manchester City är on fire! När Southampton kördes över med tennissiffrorna 6-1 senast var den femte raka vinsten summerad, liksom den nionde på de tio senaste matcherna. Utöver det har det blivit ett bortakryss mot Liverpool, så man kan enkelt slå fast att formen är toppad.

Tufft är det fortfarande i toppen av Premier League, när flera toppkonkurrenter och andra storklubbar steppat upp och även de levererar resultat. Chelsea liksom nämnda Liverpool är två pinnar hack i häl…

Champions League-premiären var ett brutalt fiasko från Citys sida, när de på hemmaplan förlorade med 1-2 mot franska Olympique Lyon. Revansch har man fått i matcherna därefter, först mot Hoffenheim och sedermera mot Shakhtar Donetsk, med dubbla vinster och en förstaplats i gruppspelet.

Är det här lite av sista chansen för Shakhtar Donetsk? Beroende på utfallet i den parallella matchen skulle det kunna vara så – en förlust skulle kunna bli förödande, om det ens ska bli på tal om CL-slutspel. Hittills har det blivit två kryss och en förlust.

Klar fördel, City

Redan i Ukraina visades Manchester City flera klasser för stora för Shakhtar Donetsk och vann matchen med stabila 3-0. Formen därefter har varit intakt och det blivit flera förkrossande vinster, såsom senast mot Southampton. Förra veckan plockades dessutom Tottenham Hotspur ned – på bortaplan.

I rådande form ska det extremt mycket till för att ens ställa till med problem för Manchester City. De manglar ner motståndarna, vecka till vecka.

Ett avbräck är det förstås att Citys Kevin De Bruyne på nytt åkt på en skada, men offensivt finns en helt makalös bredd och alltför stor inverkan på förutsättningarna ska det inte ha.

Samtidigt har Shakhtar Donetsk upp emot sex spelare borta inför matchen; exempelvis Taison, Taras Stepanenko, Marlos samt Fernando. Det kan ställa till det…

Undertecknad har extremt svårt att se Shakhtar Donetsk lyckas hålla siffrorna nere och spelar sålunda Manchester City med -2,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst tre bollar – till 1,95x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr i unik bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester City -2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, onsdag 7/11
TV:  viasatsport logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.