Speltips inför Manchester City – Southampton 4/11: Position på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 3 november 2018

Är förväntningarna på Manchester City och målen lite väl uppskruvade inför när de ställs mot Southampton på Etihad Stadium? Utan minsta tvekan. Detta bäddar för en position på målmarknaden.

Annons:

Mycket tid till vila finns det inte för Manchester City under en av säsongens mest matchtäta perioder. Premier League, Ligacupen och Champions League är på tapeten.

Ljust ser det också ut för PL-mästarna, som hittas på toppen av kullen i seriespelet – på bättre målskillnad än tvåan Liverpool och med flera andra konkurrenter tätt bakom. Champions League-slutspelet är mer eller mindre säkrat och under veckan blev de klara för kvartsfinal i Ligacupen efter att med en b-betonad startelva ha vunnit med 2-0 över Fulham.

En annan ände av tabellen, med helt olika förutsättningar, hittar vi kvällens motståndare i form av Southampton. Enbart en av tio matcher är vunnen. Fyra kryss och fem förluster. Eftersom bottentrion, med flera, till och med varit ännu sämre än så skiljer två poäng till tredjejumbon Fulham.

Utvecklingen har under flera års tid varit bakåt för Southampton, men inte ska de väl behöva riskera åka ner till Championship? Spelartruppen är inte helt fy skam. Kanske saknas lite spets, vilken den snåla målstatiken om sex mål understryker väl.

Southampton med två raka 0-0-matcher

Defensivt är ”The Saints” inte helt oävna. Mot ett Manchester City som med hänsyn till spelschemat, CL-match mot Shakhtar Donetsk under onsdagen, kan tänkas rotera lite smått och en som väntas vilas är Kevin De Bruyne och då skulle det kunna bli mer tillknäppt än man annars kunnat tänka.

Gästerna kommer från två raka 0-0-matcher och har inte målat på tre. Av årets tio seriematcher har det bara blivit fler än tre mål i en – och här kan vi exempelvis få bra betalt på en 4,0-mållina.

Vad de ska ha att sätta emot framåt är desto mer tveksamt. De kommer spela med en extremt defensivt approach, ställa upp försvarsmuren och verkar helt sakna udd – mot ett City som hållit nollan i fem matcher efter varandra och blott släppt in tre mål på tio PL-framträdanden.

Hemmavinst? Med största säkerhet. Men det är inte skrivet i sten att siffrorna skulle skjuta i höjden.

Under 4,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid fyra baljor – testas till fullt acceptabla 1,67x hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 4,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 16:00, söndag 4/11
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.