Speltips inför Manchester City – Stoke 14/10: Proppen ur på Etihad Stadium

Spelbloggare Publicerat: 13 oktober 2017

Oddssättarna har en tydlig favorit när Manchester City får besöker av Stoke City på Etihad Stadium – men är de tillräckligt stora? Det kan diskuteras…

Är det bara Manchesterklubbarna det ska handla om? Det kanske vore att ta i att skriva i sten redan nu, trots att allt pekar på det.

Nummer ett i tabellen är Manchester City, på bättre målskillnad, med ynka ett plusmål som håller lokalrivalen Manchester United på avstånd. Resultatraden pryds med de stärkande siffrorna 6-1-0 och på det kan två klara vinster i upptakten av Champions League stoltseras med.

Den kanske skönaste av vinster av dem alla kom i matchen före uppehållet. Toppkonkurrenten Chelsea värjdes undan med 1-0 i en tajt bortamatch. Hjälten – Kevin De Bruyne med sitt första mål i årets seriespel. En annan skalp var 5-0-krossen av Liverpool.

Stoke City är mer av klassiskt mittenmaterial. Ännu har de inte motsvarat förväntningarna som finns fullt ut, vinsten över Arsenal och krysset mot Manchester United till trots. Borde finnas lite mer att hämta. Resultatet som helhet? Åtta pinnar plockade på sju matcher.

Sergio Agüero, skadad, kommer närmare sin comeback för City, men den får dröja och Gabriel Jesus får sannolikt fortsatt förtroende på topp. Annars är Fabian Delph osäker för spel. Stoke har dragits med skadeproblem under hela säsongen och nu riskerar även Indi missa matchen. Bland andra Joe Allen och Ryan Shawcross, skadade, är indisponibla.

City fortsätter briljera

Ofta brukar jag se Stoke som något underskattade, men vad ska de ha att sätta emot på Etihad Stadium? Oerhört lite, är känslan.

Bortaspelet har varit ett problem för Stoke, nu men även förr, och hittills har endast en pinne inkasserats, vilken kom mot West Bromwich. Förutom det har det blivit uddamålsförluster när Everton och Newcastle United besökts.

Manchester City borde, trots uppehållet, sväva vidare på deras momentum. Nästan allt motstånd städas undan just nu – åtta raka vunna – och när det inte handlat om toppmotstånd har det varit helt utan problem. Under september krossades exempelvis Watford med 6-0 och Crystal Palace med 5-0.

Och den stora höjdaren under säsongen har varit 5-0-segern över Liverpool på Etihad Stadium.

Oddsen är rejält nedtryckta, det bör nämnas, men lite värde ska väl finnas i Manchester City? De spelas med -2,0 mål (asian handicap) till 1,63x hos LeoVegas. Har helt enkelt svårt att se annat än en klar hemmavinst.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Manchester City -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,63 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 14/10
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: