Speltips inför Manchester City – West Bromwich 31/1: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 31 januari 2018

Manchester City är självklart ett flera klasser bättre lag än West Bromwich Albion, men trots det bör gästerna ha goda möjligheter att streta emot i onsdagskvällens möte mellan lagen.

Manchester City tar sig an West Bromwich på onsdagskvällen och att det är hemmalaget som sitter i förarsätet inför matchen råder det såklart ingen tvekan om. Laget är självklara serieledare och har i princip säkrat titeln redan.

Det har haft viss effekt på lagets prestationer under vintern, där det funnits tydlig brist på motivation och en bristande glöd. Det kan bli kostsamt. Nu har Manchester City i för sig den typen av spelare, både sett till spelstil och nivån de faktiskt håller, som gör att de vinner sina matcher alldeles oavsett. Hur som helst finns det en tydlig tendens i resultaten på att laget inte riktigt är där just nu.

Med det sagt har laget tre raka vinster och har tagit sig vidare både i Ligacupen och i FA-cupen. De gör helt enkelt vad som krävs, men just nu blir det inte mycket mer än så. Därför får man säga att det är någon form av litet slagläge för West Bromwich att göra en okej prestation här. Benjamin Mendy, Phil Foden, Gabriel Jesus, Fabian Delph och Leroy Sané kommer inte till spel för Pep Guardiola.

West Bromwich är på gång

Inte nog med att Manchester City är på väg ner, det finns också en del som talar för att West Bromwich just nu är på väg uppåt. Det finns tydliga tendenser både i spelet och i resultatraden som talar för att laget hittat receptet på sistone. West Bromwich är ofta svårspelade, men nu har de börjat vinna matcher också.

Tre vinter på de fyra senaste, varav en tung seger mot Liverpool i FA-cupen, sticker ut. På det hela taget har laget bara en förlust på de sju senaste och har en stark förmåga att streta emot oavsett motstånd. Everton, Liverpool och Arsenal har alla misslyckats med att slå laget. Därtill har West Bromwich bara förlorat en av sina fem senaste matcher mot just Manchester City med mer än två mål, varpå det finns en del som talar för att de faktiskt kan streta emot här.

Nacer Chadli och James Morrisson missar matchen, samtidigt som nyförvärvet Daniel Sturridge är tveksam. Trots det bör West Bromwich ha goda möjligheter att åtminstone inte göra bort sig här.

West Bromwich +2,5 spelas till 1,75 gånger krämen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

 

Speltips:  West Bromwich +2,5
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, onsdag 31/1

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: