Speltips inför Manchester City – West Ham 3/12: Gästerna ej oävna – trots allt

Spelbloggare Publicerat: 3 december 2017

På pappret ser det ut som att en ”walk in the park” väntar Manchester City när de tar emot ett frossande, iskallt West Ham på Etihad Stadium – men kan det vara läge att tänka annorlunda? Speltips, odds och all relevant statistik inför matchen tas del av här.

Ordet vinnarkultur har närmast fått en ny betydelse när man tittar på Manchester City och vad miljardbygget håller på att skörda för framgångar just nu. 40 poäng, av 42 möjliga, i Premier League – 13 vinster, ett kryss och noll oavgjorda – och ett rent facit i Champions League.

Summa summarum; nu har väl Manchester City blivit den världspjäs de försökt bli sedan den ekonomiska dopningen, när oljepengarna kom in? Det strålar om dem, en urstark vinnarkultur har vuxit fram och som det ser ut verkar Premier League joggas hem…

Dystrare är det på andra sidan planhalvan. Årets största besvikelse, West Ham United, tar plats med moralen och formen nere på den absoluta botten. Klubben, som värvade intressant under transferfönstret, med bland andra Javier Hernández och Marko Arnautovic in, är tredje sist i tabellen med blott tio pinnar inspelade på 14 matcher.

Varningssignalerna har ljudit länge nu och efter 1-4-förlusten mot Liverpool fick Slaven Bilic lämna tränarposten – och in kom David Moyes. Har det blivit bättre? Icke! En pinne på hans tre matcher vid rodret är facit och sist föll de med 0-4 mot ett Everton som också är i svår kris.

West Ham har kapacitet att såra City

Det här kanske vi får äta upp – och det är värt risken – men vi ser inte West Ham som helt utan chans, åtminstone för att få pryda målprotokollet. Detta trots en hemsk form, skadeproblem på de offensiva positionerna och ett suveränt Manchester City som värd för matchen.

När Andy Carroll eventuellt ”Chicharito” är out talar mycket för att Diafra Sakho får förtroendet på topp – i vad som skulle bli hans första start det här året. Klart att det inte kan ses som positivt, men kanske är det lite nytt blod som behövs?

Dessutom får West Ham nu tillbaka Marko Arnautovic, som under sina bästa stunder är en fantastisk fotbollsspelare. Sevärd.

Manchester City ser med all säkerhet chansen att profitera på West Hams urusla form; väntas kliva på framåt direkt för att sätta in dolkstöten, och det kan öppna för ett bortamål, är tanken.

Veckan som varit har inte varit den bästa, om vi ser ut spelsynpunkt, för Manchester City – 2-1-vinster över både Huddersfield och Southampton. Mot de senare nämnda fick man in den avgörande baljan i den absoluta slutsekunden, sjätte stopptidsminuten. Hur som helst; en del målchanser släpptes till i dessa matcher och ett mål i bådadera likaså.

Även om City till slut skulle vinna stort, kan vi inte annat än att leka med tanken att West Ham borde ses med okej chans att pryda målprotokollet.

Båda lagen gör mål synas till 2,14 gånger pengarna hos Betsafe.

  Rygga spelet hos Betsafe – Få 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,14 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (2 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 17:00, söndag 3/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: