Speltips inför Manchester United – Arsenal 29/4: Hörnpolletter skickas in

Spelbloggare Publicerat: 29 april 2018

När var ett rivalmöte mellan Manchester United och Arsenal såhär kallt senast? För att hitta ett sådant får vi blicka en herrans massa år tillbaka. Tack och lov lyckas Spelbloggare spetsa till det hela med ett superbt speltips.

Man kunde ta på besvikelsen från torsdagens Europa League-semifinal mot Atlético Madrid, match ett av två, på Emirates Stadium. Arsenal, som helt och hållet ställt in fokus på Europaspelet och därmed lämnat PL-spelet åt sidan, i ett försök att nå ut i Champions League, fick bara 1-1 – trots en man mer från minut 10 och att Alexandre Lacazette smällde in matchens första balja halvtimmen från slutet.

Matchen styrdes med järnhand. Chanser skapades. Motståndarna hade i princip ingenting. Ändå tappade ”Gunners” deras ledning – något som såväl understryker de brister som finns i laget, liksom de styrkor som finns i Atlético.

Nästa vecka väntar returen och det här blir således en match som det ska roteras en hel del i. Förutom det är Mohamed Elneny samt Santi Cazorla out. Henrikh Mkhitaryan, som genomlidit en längre skadeperiod, närmar sig speldugligt skick och kan eventuellt få några minuter här.

Innan FA-cupfinalen om cirka tre veckors tid har Manchester United bara Premier League att titta på. Där handlar det om att säkra andraplatsen när Liverpool hittas tätt bakom. Även om betydelsen rent sportsligt, på pappret, inte är den största skulle det däremot vara ett stort statement från José Mourinho, som fått motta mycket kritik under säsongen. En andraplats är trots allt en andraplats, hur man än vrider och vänder på det.

Eric Bailly är ”De röda djävlarnas” enda potentiella, nämnvärda avbräck inför matchen. Mittbackspositionerna väntas Phil Jones och Chris Smalling ta.

Löser hörnlinan

Manchester United är utnämnda till extremt stora favoriter – och man kan förstå varför: hemmaplan, mot ett roterande och eventuellt mindre fokuserat Arsenal. Deras huvuduppgift är, som nämnt, nästa vecka – returen i Europa League-semifinalen.

Dock kan vi känna att detta fått lite väl stor betydelse på andra typer av marknader. Framförallt: hörnorna…

Det är klart att Arsenal förlorar spelskickliga fötter till följd av den väntade rotationen, men de är fortfarande ett lag som föredrar att rulla boll. Ha possession. Det förändras inte.

Samtidigt tenderar Manchester United att bli djupt tillbakalutade i toppmatcherna, även om det är mer påtagligt på bortaplan.

United släpper till i snitt 4,1 hörnor per hemmamatch, och möter då flera betydligt sämre motståndare, medan Arsenal skapar 5,1 på resande fot.

Arsenal över 3,5 hörnor är ett urstarkt spel till 1,64 gånger smeten och det tackar vi LeoVegas för.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal över 3,5 hörnor
Odds: 1,64 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 17:30, söndag 29/4
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.