Speltips inför Manchester United – Chelsea 25/2: ”Derbylik karaktär”

Spelbloggare Publicerat: 22 februari 2018

Toppmöte mellan rivalerna Manchester United och Chelsea står på menyn i Premier League. Spelbloggare har djupdykt i matchen och vaskat fram ett speltips som absolut är värt att skicka in polletterna på.

Nummer två mot nummer fyra. Två djupa rivaler. En av veckans stora höjdpunkter blir just den som avslutar Premier League-helgen. 15:05 är det avspark och det här är ett måsteval på TV-tablån.

Förutom den stora dosen av heder och ära som finns i potten, är det tre mycket betydelsefulla pinnar. Lagen hittas båda, inför den 28:e omgången, i Champions League-området, men är likväl i fara när femman Tottenham hittas fyra poäng bakom Manchester United och ynka en bakom Chelsea.

Det spelades Champions League-fotboll i veckan för båda parter. Manchester United fick 0-0 borta mot Sevilla – ett resultat de absolut hade kunnat köpa på förhand och som de kom undan med stort flyt. Chelsea hade mindre flyt när de spelade 1-1 hemma mot Barcelona. Mersmak! Brassen Willian hade inte bara en boll i stolpen, utan två, för exempel.

Chelsea har hittat tillbaka efter de oväntade storförlusterna mot AFC Bournemouth samt Watford och hade innan krysset mot katalanerna senast vunnit två raka matcher – över West Bromwich, 3-0, och Hull City, 4-0.

Fortsatt är det lite osäkert runt Chelseas trio bestående av Tiemoué Bakayoko, Ross Barkley samt David Luiz. För Manchester United är situationen närmast oförändrad. Nämnvärt är att Phil Jones riskerar missa matchen, vilket kan öppna upp för Victor Lindelöf som en av tre försvarsspelare.

7/8 inbördes mötena under mållinan

För den neutrale åskådaren är Manchester United ofta mindre sevärda och så har det varit på sistone. Fem raka matcher under 2,5 mål är facit. De är svåra att få hål på medan de offensiva pjäserna inte kommer helt till sin rätt. Samspelet mellan nyförvärvet Alexis Sánchez och Romelu Lukaku har hittills inte skördat frukt.

Och när det är Manchester United som ska sätta tonen, i egenskap av hemmalag, då lutar vi åt att det blir lite tillknäppt här. Detta trots att det varit helt annorlunda runt Chelsea – mer öppna och fler målrika matcher.

Matcherna mellan United och Chelsea tenderar också att präglas mer av kamp än skönspel, med den nästan derbylika karaktären som finns.

7/8 senaste inbördes mötena har innehållit max två mål. Det är statistik värd att lyfta in, som vi också värderar vara av stor relevans.

Under 2,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid två exakt två mål – är spelvärt till dubbla insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 15:05, söndag 25/2
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: