Speltips inför Manchester United – Liverpool 24/2: Taktiskt betonat toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 24 februari 2019

Old Trafford är platsen och de medverkande rivalerna Manchester United samt Liverpool. För att spetsa till det hela ännu lite mera, har Spelbloggare identifierat och presenterar matchens bästa speltips.

Annons:

Ole Gunnar Solskjaer-effekten sitter i och Manchester United fortsätter växla upp. Häromveckan kom emellertid den första förlusten under det nya ledarskapet, efter 11 matcher, med tio vinster som utfall, när PSG kom på besök till Old Trafford i Champions League-slutspelet.

Tillbaka på vinnarspåret var dock ”De röda djävlarna” direkt, med en imponerande 2-0-vinst borta över Chelsea i FA-cupens femte runda. Mycket är kvar att spela för, även om CL-äventyret ser ut att ta slut inom kort. I serien har de klivit upp på den åtråvärda fjärdeplatsen, om än med Arsenal och Chelsea hack i häl.

Liverpool har fått en mindre önskad reaktion, tappat framfarten och momentum. Fördelen, på pappret, i titelstriden mot inte minst Manchester City och även Tottenham Hotspur har de ändå kvar. De står på samma antal pinnar som de förstnämnda med matchen, denna, mindre spelad. ”Spurs” är fem pinnhål bakom.

Lite kniven mot strupen för Liverpool här, med andra ord. Utöver det var veckans inledande CL-möte av två mot Bayern München lite av en besvikelse – 0-0 slutade det på Anfield och därmed är det viss uppförsbacke inför returen.

På frånvarolistan i Liverpool hittas Joe Gomez, Alex Oxlade-Chamberlain och med Dejan Lovren som osäker. Manchester United saknar trion Antonio Valencia, Matteo Darmian samt Marcos Rojo. I riskzonen står Jesse Lingard och Anthony Martial.

Målsnålt på Old Trafford

Ett toppmöte och ett sådant som vi tänker oss kommer bli hårt taktiskt betonat, där det säkra oftast tas före det osäkra. Talar detta för en mer avvaktande historia, en som i sin tur blir målsnål?

Liverpool rosar inte direkt marknaden för närvarande och det är i synnerhet offensiven som fått en törn. Skapas mindre och det blir färre mål. Ett praktexempel på detta var i just veckans match mot Bayern München. Vill inte släppa och varför skulle det då bli proppen ur mot ett formtoppat Manchester United på Old Trafford?

Gäller här är att inte underskatta United och deras kvalitéer. Försvarsspelet från deras sida har satts till punkt och pricka.

En av de som fått enormt med ros är den svenske mitttbacksklippan Victor Lindelöf. Senast hölls nollan borta mot Chelsea – och här kommer mycket handla om att sätta de defensiva detaljerna, mot ett ofta sylvasst Liverpool med rejäl hunger i jakten på serieledningen.

Under 2,5 mål spelas till oddset 2,10 hos Betfair Sportsbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 15:05, söndag 24/2
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.