Speltips inför Manchester United – Rostov 16/3: HT/FT-spel

Spelbloggare Publicerat: 15 mars 2017

Efter 1-1-krysset i Ryssland måste Rostov lösa minst oavgjort mot Manchester United på Old Trafford i returmötet för att ha chansen till att avancera vidare i Europa League-slutspelet. Lyckas de? Nja…

1-1, alltså. Underläge blev till oavgjort för Rostov efter att den rutinerade och tunga strikern Alexander Bokharov smällde in kvitteringsbaljan kort in i andra halvlek – ett mål som innebar att vårt speltips från matchen satt; Rostov +0,75 mål (asian handicap) till 1,90x.

Som vi varit inne på; bortamatcher i Ryssland i de europeiska turneringarna är inte enkla och Rostov har visat upp en förvånansvärd kvalitet i vad deras matcher och aktioner. I alla fall just hemma, där exempelvis Bayern München besegrades i Champions League-gruppspelet.

I ryska Premier League rullar det inte på lika friktionsfritt för Rostov, som bara är åtta i tabellen. Kampen om Europabiljetterna är dock löjligt tajt; upp till fyran Krasnodar har de så lite som tre pinnar.

Lite liknande situation för Manchester United som från deras sjätteplats i den inhemska serien har mycket god möjlighet på CL-platserna. Öppet race där i topp sex.

Leder i halvtid – vinner efter fulltid?

Gillar verkligen Manchester Uniteds chanser här och trots visst oddsdropp i veckan ser jag fortfarande värde i flera av spelen till ”De röda djävlarnas” favör. Blir svårt för Rostov att hålla emot.

Det kanske kan anses lite underligt med speltipset, också signerat undertecknad, från match ett – men det är just det; de ryska klubbarna på hemma- respektive bortaplan. Markant skillnad ute i Europa.

Att Manchester United är den bättre parten är tveklöst. Känns som att José Mourinho håller på att få pusselbitarna på plats, fastän de där tappen fortfarande dyker upp lite då och då. Spelarna samspelar klart bättre och man får ut spetskvalitéerna ur de enskilda stjärnorna. Paul Pogba och Henrikh Mkhitaryan är två praktexempel.

Europa League är högprioriterat för Manchester United och startelvan väntas bli toppad. Zlatan Ibrahimovic kommer med all säkerhet spela från start – hans avstängning gäller ju bara i England – och truppstatusen i övrigt är också bra. Små frågetecken för Anthony Martial och Wayne Rooney.

Rostov borde väga rätt lätt här och de kommer dessutom till spel utan avstängda Timofei Kalachev och Aleksandru Gatcan, avstängda, samt Vladimir Granat och eventuellt Soslan Dzhanaev. Blytunga avbräck i en match som denna.

En ”walk in the park”? Det kanske vore att ta i, men en stabil vinst och avancemang ska Manchester United ha alla möjligheter att lösa.

1/1 (halvtid/fulltid) spelas till 1,80x hos Ladbrokes. Det betyder alltså att spelet sitter om United leder i halvtid och vinner efter fulltid.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: 1/1 (halvtid/fulltid)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 21:05, torsdag 16/3
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: