Speltips inför Manchester United – Southampton 26/2: Kortspel från finalen

Spelbloggare Publicerat: 25 februari 2017

Finalen är här! En vinnare ska koras i Ligacupen – och de som fajtas om titeln på Wembley Stadium är Manchester United och Southampton. Ett kortspel hämtas ut – vilket?

Det finns större saker att vinna än engelska Ligacupen, men när det väl vankas final och en titelchans, då blir det på största möjliga allvar. Det är också någonting som uttryckts från båda sidor.

Sättet som Southampton tagit sig an Ligacupen är briljant. Fem matcher, fem vinster under ordinarie tid och fem hållna nollor. Hur imponerande är inte det? Mindre blir det inte så bland andra Arsenal och Liverpool värjts undan. Uteslutande Premier League-motstånd.

I övrigt är ”The Saints” en stor besvikelse med en plats på den undre tabellhalvan i Premier League, nummer 11. En titel här skulle inte rädda alltihopa, men ändå vara vältäckande plåster på såren.

För Manchester United är det här också en möjlighet att sätter plåster på såren för den uteblivna serietiteln, vilken man nu kan räkna bort dem från. De är sexa, men har bara fyra pinnar upp till tvåan Manchester City, och skulle de vinna här och samtidigt lösa en Champions League-plats kommer man ändå undan med klart godkänt.

Mittbacksklippan Virgil van Dijk saknas för Southampton medan Manchester United åkt på ett enormt avbräck – på Henrikh Mkhitaryan.

Snittar 3,8~ ostskivor

Kortfokus, ja.

Det är uppenbart hur mycket den här finalen betyder för både Manchester United och Southampton – de förstnämnda är en klubb som ska vinna titlar, medan ”The Saints” saknar stora titlarna och att det här således blir en helt unik chans för flera av spelarna.

Med andra ord; vi kan räkna med att det smäller på, som det lätt blir när känslorna svallar. Att det också har potential att bli en tajt match, talar ännu mer för det.

Huvuddomaren för matchen heter Andre Marriner, och det är rätt passande domare när man sitter på ett kortöverspel. Hans fyra senaste dömda matcher har innehållit; 5, 6, 6 och 6 antal kort. På hans 18 dömda PL-matcher det här spelåret, är snittet på 3,8~ ostskivor. Ett rött kort har också skickats upp.

De två senaste Ligacupfinalerna har varit rena kortfesterna. Tredje gången i följd?

Över 3,5 kort (asian handicap) spelas till 2,14 x insatsen hos Unibet. Då räknas de röda korten som två i statistiken och maxsumman för en och samma spelare är således tre stycken.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,5 kort (asian handicap)
Odds: 2,14 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, lördag 26/2
TV:  tv3sport logo viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: